Hoewel zij de situatie er nauwlettend blijft volgen, vindt de gemeente dat de eigenaar van de Aquariusflat aan Watercirkel, de corporatie Eigen Haard, de plannen voor renovatie van het gebouw nu goed in de hand heeft en de woonsituatie in afwachting daarvan beter werd. Een regen van klachten uitten bewoners eerder, waarna de gemeente opkwam voor de bewoners.

Zij constateerde dat het gebouw sterk is verouderd en er problemen zijn met onder meer de verwarming en de waterleidingen. Door de gemeente is, mede na overleg met de GGD, aangestuurd op een onafhankelijk onderzoek naar eventuele gezondheidsrisico’s. Hiertoe zijn de technische installaties onderzocht. Ook was er een rondgang door de flat en zijn woningen steekproefsgewijs bezocht.

Concreet

De gemeente zegt zich onverminderd in te zetten voor de woonsituatie in de Aquariusflat. “Het is goed dat er nu concrete afspraken zijn over de renovatie en de woonsituatie tot de start van de werkzaamheden”, zegt wethouder Wonen Rob Ellermeijer.

Uit het onderzoek bleek dat het woongebouw volstrekt niet voldeed aan vele eisen en de gemeente meldde bij Eigen Haard dat zij zich zorgen maakte over de woonsituatie van haar inwoners ter plekke. Onder meer over de te hoge temperatuur in de koudwaterleidingen. ‘Op basis van de maatregelen die Eigen Haard inmiddels heeft genomen, stelt de gemeente vast dat de gesignaleerde risico’s tot aan het moment van de renovatie met voldoende maatregelen zijn omkleed. “We blijven de situatie en maatregelen nadrukkelijk volgen en de woonsituatie in de gaten houden”, zegt Ellermeijer.

1 REACTIE

  1. Is dit niet gedeeltelijk de waarheid geweld aan doen. De gemeente kwam pas in actie toen zij via de landelijke TV toch flink werd ondervraagd. Pas daarop stonden de burgemeester en wethouders op de stoep, terwijl de situatie al jaren speelt. Dit bericht noem ik dan ook het gemakzuchtig overnemen van de gemeentelijke propagandamachine, eufemistisch afdeling voorlichting genoemd. Dit is beneden jouw stand en niet een voormalig docent aan de school van journalistiek waardig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.