Dat een liquidatie van de bij de politie bekende 39-jarige Amstelvener Rachid H. donderdagavond plaats vond, werd landelijk nieuws. Het gebeurde op de parkeerplaats bij Haelth City aan Escapade. Het slachtoffer, doodgeschoten naast een BMW, had een vierjarig kind in zijn auto, dat is opgevangen door familie. Burgemeester Tjapko Poppens heeft vrijdag de enorm geschokte medewerkers van de sportschool en de medewerkers van de Buitenschoolse Opvang aan Escapade bezocht.

“Er wordt gekeken of er een verband is met de twee schietincidenten die gisterochtend in Amsterdam en Diemen plaatsvonden”, schrijft de burgemeester aan de gemeenteraad. “Op dit moment is er geen relatie gebleken met de mislukte liquidatiepoging aan De Grote Wielen eerder dit jaar.”

Professioneel

Tijdens zijn bezoek sprak de burgemeester met de medewerkers om hen een hart onder de riem te steken, schrijft hij. In de sportschool waren zowel bezoekers als medewerkers aanwezig. De medewerkers van zowel die school als van de BSO hebben volgens hem bijzonder professioneel en adequaat gehandeld. “Bezoekers van de sportschool en de kinderen en ouders van de BSO zijn goed opgevangen.”

Vluchtauto

Het kind in de auto van de vermoorde man zat op de achterbank en bleek ongedeerd. Familieleden, die het kind ook hebben opgevangen, waren snel ter plaatse. Van de dader(s) is nog geen spoor. De politie heeft in Duivendrecht een uitgebrand Volkswagenbusje gevonden, dat waarschijnlijk as vluchtwagen is gebruikt.

Volgens diverse media bevond Rachid H. zich in een crimineel circuit. Zijn auto zou gepantserd zijn, maar hij werd gedood toen hij buiten de geparkeerde wagen kwam.

De politie zoekt getuigen die meer informatie kunnen leveren en mogelijk beelden hebben van de schietpartij of de vluchtauto. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Er is ook een online tipformulier op de website van de politie, waar men informatie en beelden kwijt kan.

Liquidaties

Het is overigens niet de eerste liquidatie in Amstelveen. Misschien is die van Cor van Hout, zwager van Willem Holleder, in de Dorpsstraat voor het Chinese restaurant daar het bekendste. Maar niet de enige. Eerder dit jaar vond tevergeefs een poging tot liquidatie plaats in Westwijk en een paar jaar geleden schoot men in diezelfde wijk Luana Luz Xavier dood, ook ten aanschouwe van haar kinderen. Ook aan de Amsterdamseweg en de Keizer Karelweg vonden vijf haar geleden liquidaties plaats. Dat zegt overigens niets over dood schieten van mensen, zoals de agente Gabriëlle Cevat, die een tijdens haar werk om het leven kwam door een schutter.

2 REACTIES

  1. Ik hoop dat de zorg voor nabestaanden nu beter is geregeld dan in de tijd van mijn moeder dat mijn moeder is vermoord. ( 1994) De officiële instanties riepen wel ach en wee en waren op hun paasbest en in operette uniform aanwezig bij de persmomenten en de begrafenis, maar na 2 weken hoorde je niets meer van ze . Er werd maar verwezen naar slachtofferhulp die hier eigenlijk ook van niets wist. ( die mensen waren best van goede wil, maar je had er niets aan.)
    Men kwam niet eens op het idee om aan mijn vader te vragen of hij het financieel kon redden , zowel vanuit de werkgever van de vader en de vader van de dader. ( dader was minderjarig en pa was verbonden aan de politie)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.