Tweede kerstdag kan men de Boswinkel van het Amsterdamse Bos komen vieren. Van 10.00 tot 17.00 uur staan daar allerlei hapjes en drankjes klaar en de toegang is gratis.

De tentoonstelling “Nachtbrakers, uilen van de wereld” is er te bezoeken met prachtige exemplaren van uilen, zoals de Laplanduil en leuke weetjes over vele soorten uilen. De tentoonstelling is op de bovenverdieping van de Boswinkel en ook gratis.

Kerstkransjes

Dat is niet zo met de Kerstkransjesjacht om 10.00 uur. De kerstelfjes hebben kerstkransjes verstopt in het Bos en gezinnen met kinderen tot 12 jaar kunnen die komen zoeken en wat zij vinden houden. Allemaal onder leiding van de boswachter en de prijs is € 5 per persoon.

Uitbuiken

Om 13.00 en 15.00 uur kan men deelnemen aan een zogenoemde uitbuikwandeling met de boswachter.

Een frisse wandeling om misschien het eten van Eerste Kerstdag er al wat af te lopen. Tijdens de uitbuikwandeling vertelt de boswachter van alles over het winterse bos. Geschikt voor het hele gezin. Kosten: € 5,00 p.p. Start in de Boswinkel. Aanmelden: 020- 5456100.

Speurtocht

Er is ook een Winterspeurtocht tussen 10.00 uur en 15.00 uur. Voor zes euro kan met een rugzakje voor vier of vijf personen inslaan. De borg is tien euro. Het is de bedoeling dat men door het koude winterlandschap struint en zoekt naar verschillende manieren van overwinteren in het Bos. Duur is ruim een uur. Rugzakje in de Boswinkel af te halen.

Kabouterpad

Het zogenoemde Winterboskabouterpad is tussen 10.00 en 17.00 uur te belopen. Kabouter Puntmuts gaat op avontuur en men kan meegaan. Het Boskabouterpakket kost € 7,50 en bestaat uit een rugzak met kaboutermuts, loeppotje, kleurplaat en Boskabouteropdrachten (nederlands- en engelstalig). De Boskabouteropdrachten kosten los € 1,50. Start in de Boswinkel, Bosbaanweg 5, 020-54 56 100. Openingstijden: dinsdag t/m zondag: 10.00 – 17.00 uur.

www.amsterdamsebos.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.