Zaterdag 12 november is er eindelijk, na twee coronajaren, weer een ouderwetse intocht van Sint Nicolaas in Amstelveen. Echt ouderwets is het overigens niet helemaal, want ook Amstelveen koos nu voor ‘roetpieten’, zodat geen Zwarte Pieten, maar gewoon ‘Pieten’ is de stoet meelopen.

De intocht, vol muziek en dans, eindigt op het Stadsplein en begint bij het Amstelveen College aan de Sportlaan.

Pieten

De route naar het Stadsplein voor de Sint, zijn hoofdpieten, de Zwitserse Garde, Danspieten, Muziekpieten, Acrobatiekpieten, Ballonpieten en natuurlijk héél veel Strooipieten is als volgt. Om 10.30 uur vertrekt de stoet van de Sportlaan en is omstreeks 12.00 uur op het Stadsplein via Van der Hooplaan (10.35), Lindenlaan (10.40), Keizer Karelweg (10.50 bij kruising met Lindenlaan), Handweg (11.00), Dorpsstraat (11.10), Oversteek A9 (11.15), Amsterdamseweg en Molenweg (11.20), Graaf Albrechtlaan – Keizerweg (11.35), Rembrandtweg (11.40 bij kruispunt met Graaf Aelbrechtlaan en 11.50 met die van Groen van Prinstererlaan). Op het Stadsplein, waar Sint om 12.00 uur wordt verwacht, ontvangen burgemeester en kinderburgemeester hem. Daar vinden de hele ochtend optredens plaats: Van 11.00 uur af leidt DJ Piet daar het feest en van treden tot 11.15 uur dansgroepen op van Buentingsport en de Schakel (samen met Carrol Buenting). Tussen 11:20 en 11:50 zingen en dansen Zang- en Danspieten op vrolijke sinterklaasliedjes.

Kijk ook op www.facebook.com/sinterklaasamstelveen

Foto: Vivian Tusveld

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.