Op zondag 16 februari is er ’s middags om 17.00 uur weer een muzikale vesper in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a. Een barokorkest en het vocaal ensemble Linguae atque Cordis voeren een cantate van Buxtehude uit. Dirigent is Bert ’t Hart, organist Henk Trommel en de liturg ds. Hanna Rijken. De kerk is open vanaf 16.30 uur. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Dietrich Buxtehude is een van de componisten die een grote bron van inspiratie zijn geweest voor Bach. In zijn jonge jaren maakte Bach te voet een reis van 400 km om Buxtehude te horen orgelspelen. Hij heeft er vast ook enkele van de cantates gehoord die Buxtehude maakte. Gott hilf mir, denn das Wasser geht mir bis an die Seele (BuxWV 34) is er een van. Het is een verzameling van Bijbel- en andere  teksten rond het thema: ‘Mens, vertrouw op God, ook als het water je aan de lippen staat‘.

Vocaal ensemble Linguae atque Cordis zingt de cantate onder leiding van Bert ’t Hart. Een barokorkest begeleidt en Henk Trommel speelt orgel. De overweging is van musicus en theoloog ds. Hanna Rijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.