De gemeente is altijd bereid me te werken aan hulp voor inwoners met problematische schulden. Dat zij wethouder Marijn van Ballegooijen woensdag in antwoord op mondelinge vragen van GroenLinks, die had gevraagd om een zogeheten ‘pauzeknop’, waardoor de schulden niet steeds hoger worden.

Raadslid Fatumo Mohamed Farah had daarbij met name Amsterdam op het oog, waar een dergelijk systeem al bestaat.

Individueel

Maar Van Ballegooijen zei dat men het in Amstelveen individueel aanpakt en niet systematisch. Volgens GL hebben Amstelveners in de schuldhulpverlening gemiddeld hogere dat het landelijk gemiddelde op dat punt. Maar Van Ballegooijen bleef erbij dat in grotere gemeenten dan Amstelveen door de schaal ook het systeem van een pauzeknop werkt, maar dat men in Amstelveen het meer van geval tot geval bekijkt en ook de hulp die daarbij nodig is. Hij ziet dan ook dat die aanpak hetzelfde werkt, zo niet beter, dan de meer algemene pauzeknop. Naar de mening van het raadslid wordt daardoor rust gecreëerd, maar die komt er door de Amstelveense aanpak ook, zei Van Ballegooijen. Het komt er net als bij de pauzeknop op neer dat de schuldenregeling wordt gestart zonder de stress van de oplopende schuldenlast door boetes en incassokosten of bezoeken van deurwaarders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.