In de Kruiskerk wordt zondag 3 april om 12:00 uur een benefietconcert met klassieke muziek voor Oekraïne gehouden. De toegang is vrij, maar giften zijn meer dan welkom. De volledige opbrengst gaat via Giro555 naar hulp aan vluchtelingen uit Oekraïne.

Ook musici zijn ontzet over het geweld dat tegen inwoners van Oekraïne is ontketend. Susanne Niesporek (foto), violiste in het Concertgebouworkest, nam het initiatief tot dit benefietconcert.

Tegengif

Samen met vier bevriende collega’s heeft zij een afwisselend programma samengesteld met muziek van Bach, Benda en Haydn. “Wij brengen als tegengif tegen de waanzin van oorlog en geweld”, muziek naar de mensen, want muziek verbindt ons, geeft troost en schoonheid.”

En: “In muziek komen elementen uit vele culturen samen. Hoor bijvoorbeeld de suites van Bach met dansmuziek uit alle windstreken. In muziek klinkt de wereld zoals die moet zijn: grenzen zijn er poreus, nationaliteiten bijzaak, culturen staan naast elkaar.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.