Het eerste uitdelen van pakketten van de Voedselbank op de nieuwe behuizing (Legmeer) vond woensdag (1 november) plaats en wethouder Marijn van Ballegooijen van de sociaal domein was er bij. Hij liet zich samen met de vrijwilligers fotograferen (op de foto rechts) en had een boeket bij zich voor hen.

Het nieuwe pand van de Voedselbank is het oude van aannemer Heemraad aan Bouwerij 102. Eerst was het aan Landtong gevestigd, in het voormalige gebouw van zorginstelling Olmenhof, maar daar moest het weg wegens plannen voor sloop en nieuwbouw.

Olmenhof

Overigens bleek de Olmenhof een aantal jaren geleden een ruïne, omgeven met hekken, wat volgens (toenmalig) zorgwethouder Herbert Raat slecht was voor de buurt en hem de eis aan eigenaar Woonzorg deed stellen er een zinnige bestemming aan te geven en de hekken weg te halen. Het pand werd toen verder gebruikt als husvesting voor jongeren, de Voedselbank en een buurtrestaurant. Van Ballegooijen os nu best te spreken over het nieuwe gebouw, waarvoor de gemeente de subsidie met ruim € 2200 per maand heeft verhoogd. De Voedselbank huurt het pand van de gemeente, die het weer huurt van Heemraad.

Vrijwilligers

 Volgens de wethouder is de Voedselbank is een vangnet voor sommige Amstelveners. Hij is ook zeer content met de vrijwilligers die ere werken en onder meer aan 140 gezinnen de pakketten uitdelen. “De vrijwilligers die hier werken maken echt het verschil,” zegt hij. De nieuwe locatie ligt op loopafstand van de sneltram. Medewerkers konden er zelf een nieuwe indeling maken. Zie zou praktischer zijn dan op de oude locatie. Laden en lossen is ook makkelijker, door de overhead deuren in het pand. Binnenkort houdt de Voedselbank een benefiet diner in het gebouw, waar met name ondernemers komen. Er bestaan contacten met de Ondernemersverenging Amstelveen (OA); onlangs werd aan Landtong een ontbijt georganiseerd met een delegatie van de OA.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.