Zondag 12 november (12.00 uur) geeft het strijkorkest ‘Lundi Bleu’ een benefietconcert in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30a. De opbrengst is geheel bestemd voor de Stichting Zambridge, die zich inzet voor het onderwijs in het district Senanga in Zambia, Afrika.

Het orkest verenigt sinds de oprichting in 2005 violisten en cellisten uit de studentenorkesten van ons land.

Ned. Jeugdorkest

Dirigent is Carel den Hertog, violist en programmamaker bij  NPO Klassiek (foto). Hij leidt ook het Nederlands Jeugdstrijkorkest en weet spelers en publiek te inspireren met mooie, verrassende en spannende programma’s. In het concert in de Kruiskerk hoort men een Divertimento (KV 138) van Wolfgang Amadeus Mozart, de Zomer uit Astor Piazolla’s ‘Verano’ (Vierjaargetijden) en Apollon Musagète van Igor Stravinsky. De toegang tot het concert is vrij, maar na afloop ontvangt de Stichting Zambridge bij de deur graag een gift. Het concert duurt een uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.