Zij wil de cultuur van Nederland verdedigen en grenzen trekken. Het VVD verkiezingsprogramma heet dan ook ‘Ruimte geven. Grenzen stellen.’ Daarmee wordt ook de lokale afdeling (Ouder-Amstel / Amstelveen) – grootste partij in de Amstelveense gemeenteraad – geacht in het kader van de verkiezingen voor de Tweede Kamer op 22 november aan de slag te gaan.

Eigenlijk zou woensdag staatssecretaris Eric van der Burg spreken in het politieke café, maar hij werd wegens voedselvergiftiging vervangen door Bente Becker (38), derde op de kandidatenlijst van de VVD. Daarmee zijn we in elk geval omhoog geklommen, want Van der Burg is vierde op de lijst, grapte voorzitter André van der Sterre. En hij hoopte dat ook zijn partij ook hoger zou komen op 22 november.

Grenzen

‘Er is nu een topvervanger’, zei de staatssecretaris via een audiomelding. Voor Becker, die zich al haar halve leven met politiek bemoeit, houden liberale principes in dat zij die belangrijker vindt dan de Bijbel en de Koran. Hoewel van rooms katholieke huize is zij het met sommige fragmenten van de Bijbel het niet eens. Zij onderwerpt het door christenen als Woord van God beschouwde Bijbel aan haar liberale inzichten. Dat doet zij ook met de Koran. Het is niet vanzelfsprekend dat de hedendaagse generatie meer kansen krijgt dan vele vorige, bijvoorbeeld om als meisje te studeren, zei Becker. Maar daar moet nu niet de klad inkomen door een Islam-getinte cultuur van gedwongen huwelijken en andere gebruiken die de in feite vreemd zijn aan hoe in Nederland nu eenmaal wordt geleefd, vindt zij. Ook daarin grenzen dus.

Geen vluchtelingen

Zij ziet toch ook de landsgrenzen en de regelgeving die hier anders is dan ons omringende landen in Europa. Nederland moet meer ‘nee’ zeggen tegen mensen die de Nederlandse hulp eigenlijk niet nodig hebben, vindt zij. En daarbij wees zij op de vier miljard Afrikaners die perse naar ons land willen, omdat ze daarin allerlei voorzieningen zien en tenslotte ook illegaal kunnen blijven, zeker als zij daarin hier verwekte kinderen hebben. “Die zijn geen echte vluchtelingen”, zei ze. “Hoewel ik ze wel begrijp en het zelf ook zou doen.” De instroom immigratie, waarop het vierde kabinet Rutte viel, mag dus ook van haar (en van de VVD) best veel minder. “In Europa zijn wij het enige land, waar de onderhandelingen over het asiel vrij soepel verlopen.” Zij was er tegen dat asielzoekers de eerste drie jaar, de taal lerend, van een uitkering leven, omdat zij niet mogen werken. Het is wat haar betreft uit met de strafvermindering van asielzoekers omdat zij nu eenmaal een andere cultuur hebben en bijvoorbeeld homo’s en Joden haten, betoogde ze. Becker sprak zich fel uit tegen elke vorm van racisme, discriminatie en antisemitisme. “Ik wil dat iedereen naar eigen normen kan leven en de vrijheid niet beperkt wordt door regels van anderen.” Daaronder vallen volgens haar ook die moskeeën waar jonge mensen een totaal andere leer krijgen onderwezen en die veelal door buitenlandse fondsen in stand worden gehouden. Je bent nu eenmaal Nederlander, gedraag je daar ook naar, is de leus van de VVD. Maar zij staat haaks op de partijen die in wezen zeggen: Kom allemaal maar hier heen.

 Kennis

 Intussen staat Becker nogal vriendelijk tegenover expats, die vooral Amstelveen overspoelen. Roel Smit, die het debat leidde, zei dat daardoor het woningprobleem groter wordt. Evenals door de asielzoekers, die bij woningtoewijzing voorrang krijgen op de Amstelveense woningzoekenden. Maar de VVD is er voor de regeling ten aanzien van de statushouders te continueren.

Aan een maximaal aantal asielzoekers wilde zij zich niet wagen; Pieter Omtzigt doet dat wel. “Die heeft in zijn verkiezingsprogramma het getal van 50.000 opgenomen en dat geeft wel duidelijkheid”, vond Smit. Becker: “Wij zitten er wat genuanceerder dan Omtzigt in.” Datzelfde geldt voor het in het Engels les geven op universiteiten, waardoor er steeds meer buitenlanders naar toe komen. Becker is voorstander van de Nederlandse kennisexport.

Waterig

Het woord ‘breekpunt’ nam zij niet in de mond. Wat iemand, die altijd op de VVD had gestemd maar de laatste keer naar het CDA was uitgeweken, deed vrezen voor het zoveelste ‘waterige compromis’. Hij had geen goed woord over voor de ‘puinhoop’, die Sigrid Kaag als minister van Financiën (en vicepremier) heeft achtergelaten. “Wij moeten op punten inleveren en uiteindelijk krijgen wij een waardeloos kabinet.”  Waarop Becker slechts kon antwoorden: Maak de VVD zo groot mogelijk.

Foto (vlnr): wethouder Victor Frequin van Ouder-Amstel, voorzitter Andre vd Sterre, Bente Becker, VVD-fractievoorzitter Frans Slats in Ouder-Amstel, idem Jet Smit in Amstelveen en wethouder Herbert Raat (Amstelveen).

9 REACTIES

 1. Laat me niet lachen. De VVD is de afgelopen veertig jaar vrijwel onafgebroken aan de macht geweest en gedurende deze decennia is er hoegenaamd niets ondernomen om de immigratie te verminderen.

  • Klopt als een bus. Juist de werkgevers ( VVD’ers) hebben de gastarbeiders hier naar toe gehaald en zo gauw ze niet meer rendabel waren de kosten op de overheid afgewenteld.
   “ en bijvoorbeeld Joden en homo’s haten” “Zij” alsof moslims een homogene groep vormen en allemaal aan gearrangeerde huwelijken doen. Orthodoxe joden en christenen trouwen ook alleen met elkaar en bewegen zich overwegend ook in dezelfde sociale kring. Homofobie bestaat ook bij deze groepen enz.
   Roel Smit zei ook nog even dat het woningprobleem groter wordt door het aantal asielzoekers, maar niet in hoeverre. 70% gaat namelijk naar de regio, dan gaan er nog een stel naar de urgente groep en een paar naar mensen uit de zorg, enz. . Dan houden we dus heel weinig woningen over. Die zijn dan voor de al 18 jaar wachtende starters.
   Hoe komt dit? Nou omdat dankzij met grote steun van de VVD geen zak aan volkshuisvesting op lokaal en landelijk niveau is gedaan.
   Ook nog even iets over Nederlandse cultuur. In een enquête is eens een vraag gesteld aan Hollanders wat zij verstaan onder Nederlandse cultuur. Op 1 bleek te staan oliebollen. 😂😂😂

 2. Ik hoop dat de andere partijen evenveel positieve aandacht krijgen op dit weblog.
  Mevrouw Becker zei: “Ik wil dat iedereen naar eigen normen kan leven en de vrijheid niet beperkt wordt door regels van anderen.”
  Dat is natuurlijk onzin, maar in verkiezingstijd mag dat kennelijk.

 3. Vooral door neoliberaal beleid verandert de bevolking van Nederland ingrijpend. En daarmee verandert natuurlijk ook de Nederlandse cultuur. Dat begrijpt een kind, maar bij de VVD duurt besef altijd wat langer. Vandaar alle (voorspelbare en dus voorspelde) crises waar wij nu middenin zitten. Goedkope arbeid voor werkgevers wordt op den duur kostbaar voor de gemeenschap.

 4. De Nederlandse cultuur moet begrensd worden? Oh, daarom is de VVD dus voor die ongehinderde toegang van ontzettend veel expats. Nu begrijp ik het!

  • Daarom zoals hierboven al eerder gezegd. Zinloos gewauwel, immers 25% van de Nederlandse bevolking is van buitenlandse afkomst. ( definitie CBS 1 ouder is buitenlands of meer). Gaat men over 200 jaar kijken is 95% van buitenlandse afkomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.