Er komt geen bioscoop met zeven zalen van exploitant Pathé aan het Stadsplein. Het bedrijf had eerder een jaar uitstel gevraagd aan de gemeente. Nu heeft het donderdag (26 oktober) aan B en W laten weten dat het er helemaal van afziet om ‘bedrijfseconomische redenen’.

Het betekent voor de gemeente dat de oorspronkelijk geplande verbouwing van  de cultuurstrip, waarbij de bios tegen de schouwburg aan kwam, niet doorgaat.

Verlevendiging

Eind vorig jaar zei de bioscoopketen dat alle nieuwbouwplannen, waaronder die in Amstelveen, met een jaar werden uitgesteld. Ook toen speelden de sterk gestegen kosten voor energie en bouw de belangrijkste rol. De gemeente wil ook zonder Pathé het Stadshart ‘verlevendigen’, zegt zij. Volgens wethouder Floor Gordon (Stadshart) gaat er geen streep door de plannen een bioscoop te realiseren. Zij zegt ‘prettig’ met Pathé te hebben samengewerkt, maar van die bioscoopketen te hebben begrepen dat de omstandigheden niet van dien aard zijn dat het nemen van een besluit voor het Amstelveense Stadshart niet verantwoord is. “Dat is vooral heel jammer voor onze jeugd en jongeren die zich er op hebben verheugd. Wij zullen ons blijven inzetten om een grote publiekstrekker naar het Stadshart te halen, die ook specifiek die doelgroep bedient.”

Andere bioscoop

De gemeente blijft een bioscoop wensen en onderzoekt op korte termijn alternatieve aanbieders of bioscoopconcepten. “Wij denken aan andere ontspanningsmogelijkheden en entertainment die het Stadshart kunnen verlevendigen,” zegt Gordon. “Wij gaan door met de plannen voor de vernieuwing van de cultuurstrip en passen deze aan op de gewijzigde situatie.

 Bioscoopontwikkeling

Vorig jaar april tekenden de gemeente en Pathé Theatres B.V. de koop- en ‘anterieure’ overeenkomst voor de ontwikkeling van een bioscoop met zeven zalen met ingang aan het Stadsplein. In november  stelde de Amstelveense gemeenteraad het bestemmingsplan voor de bioscoopontwikkeling vast. Eind 2022 vroeg Pathé het college van B en W om een jaar uitstel voor haar definitieve besluit. Nu trok Pathé zich definitief terug als ontwikkelaar van een bioscoop aan het Amstelveense Stadsplein en verzocht het bedrijf het college van B en W de eerder gesloten overeenkomst te beëindigen.

3 REACTIES

  1. Wethouder Herbert Raat (VVD) en Amstelveense ambtenaren hadden heel veel tijd en geld aan dit project besteed. ‘Wat heeft Raat toch met Pathé?’ vroeg ik mij vaak af.

    Mijn enige bezwaar tegen het project was dat wij uitzicht zouden krijgen op de lelijke achterkant van een enorm gebouw. Raat heeft namelijk maling aan de bewoners van het Stadshart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.