Er komt een verzoek van de Vereniging Historisch Amstelveen (VHA) om van de voormalige Landbouwschool aan de Keizer Karelweg een gemeentelijk monument te maken. Dat hoorde wethouder Herbert Raat (monumenten) van de vereniging toen hij vorige week het verenigingspand bezocht. Hij wil vaker praten met VHA en  heeft deze week afgesproken daartoe elkaar op regelmatige basis te ontmoeten om bij te praten over de historische ontwikkelingen in Amstelveen.

Voorzitter Annemieke Brouwer en bestuursleden Anneke Bulk en Paul Paris ontvingen de wethouder op hun locatie aan de Orion. Het gesprek ging, behalve over het project aan de Keizer Karelweg, onder meer over de laatste stand van zaken rond het Jagershuis en de voormalige KwikFit garage aan de Amsterdamseweg, maar ook over het nieuwbouwproject, waarbij de gevel van de Handwegkerk bleef, en over een potentieel nieuw monument.

Erfgoed

“Behoud van erfgoed neemt een steeds prominentere plek in Amstelveen in en daar ben ik erg blij mee”, zegt Raat, die vindt dat Vereniging Historisch Amstelveen een belangrijke rol speelt in het behoud daarvan. Hij sprak af dat hij de VHA in elk geval één keer per jaar ontmoet. “Zij zien in de voormalige Landbouwschool monumentale waarde. Als de aanvraag binnen is, zullen we hier zeker onderzoek naar doen,” zegt hij. “Dit toont aan hoe belangrijk het is elkaar op de hoogte te houden van wat er speelt binnen de gemeente. Er is in het verleden al genoeg lokale historie verloren gegaan.”

 Fotobijschrift: V.l.n.r. Adviseur cultureel erfgoed Willemijn Paijmans, Herbert Raat en Annemieke Brouwer, Anneke Bulk en Paul Paris (allen VHA).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.