Amstelveense kinderen tussen 8 en 12 jaar mochten wel komen, maar de door de gemeente beleden inclusie reikt niet zover dat ook media welkom zijn. Om in deze herfstvakantie de kinderen digitaal vaardiger te maken blijkt een ‘Robot Playground’ te zijn georganiseerd door RobotWise, KPMG, HP en de gemeente. Wethouder Marijn van Ballegooien (Minima, foto) bezocht ook de Robot Playground.

Blijkbaar duurde ‘Robot Playground’ twee dagen (een persbericht geeft niet aan welke dat zijn geweest) om kinderen spelenderwijs te laten ontdekken en leren over technologie, robotica en programmeren. Na de vakantie volgt een RobotWise-onderwijsprogramma voor het voortgezet onderwijs.

Digitale vaardigheden

De bedrijven zegden toe de komende twee jaar 150 leerlingen te trainen op dit gebied, omdat digitale vaardigheden steeds belangrijker om te kunnen functioneren in een maatschappij. Daarin kan men niet om technologie heen, vindt het bedrijf RobotWise. “Het bedrijfsleven vraagt steeds meer digitale skills van mensen. Daarom is het belangrijk dat kinderen van jongs af aan de ruimte en mogelijkheden krijgen digitale vaardigheden te ontwikkelen.” De andere partijen zijn het daarmee eens. Zij wijzen er op dat de kansen voor kinderen en jongeren om zich te ontwikkelen niet voor iedereen gelijk zijn.

Oefenen

Het bedrijf RobotWise zegt interactieve, gamified les- en trainingsprogramma’s, met sociale educatieve robots aan te bieden voor alle typen onderwijs, bedrijfsleven en jeugdhulp. Het zet educatieve robots in als hulpmiddel om vaardigheden te ontwikkelen. Marijn van Ballegooien zegt dat de gemeente het kennelijk voor media geheime evenement belangrijk vindt.

 Lesprogramma VO

De Robot Playground is een initiatief van KPMG en HP en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amstelveen, die zorgdraagt voor het vervoer van de leerlingen. Naast het herfstkamp financieren KPMG en HP ook een lesprogramma voor het voorgezet onderwijs voor de komende twee jaar. De bedrijven zorgen ook voor de nodige apparatuur en middelen, training van docenten en de licenties op het lesprogramma van Robotwise. De samenwerking met RobotWise is onderdeel van het programma van ‘maatschappelijke activiteiten van KPMG die gericht zijn op het bevorderen van kansengelijkheid in Nederland’, zegt Titia Schutten, Head of Corporate Responsibility van KPMG Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.