Martin Koolhoven presenteert een filmtheaterprogramma, onder de titel Koolhovens Keuze, waarin op donderdag 3 november (19.15 uur) het thema oorlog het onderwerp is en de film The Sand Pebbles (1966) wordt gedraaid in Cinema Amstelveen.

De sessies beginnen met een lezing, gelardeerd met filmfragmenten. Elke sessie heeft een eigen thema.

Verliefd

In het eerste uur dus die filmfragmenten en na een korte pauze volgt de hoofdfilm, natuurlijk in lijn met het thema van de avond. Die hoofdfilm is dus donderdag 3 november The Sand Pebbles. Na de woelige tijd van de krijgsheren tracht China er in 1926 weer bovenop te komen. Een machinist op een Amerikaanse kanonneerboot wordt verliefd op een missielerares. Zo krijgt hij een andere blik op de rol van de Verenigde Staten in China.

Andere data

Met die ene oorlogsfilm is ‘Koolhovens Keuze’ niet voorbij. Andere data zijn donderdag 8 december; dan draait ‘Batman’ en is het thema Superhelden en donderdag 12 januari wordt de film Road to Perdition (2002) gepresenteerd rond het thema ‘Hitman’. De avonden ontstonden uit een samenwerking van Cinema Amstelveen met Platform C, in de serie Platform C masterclasses. Deze reeks ‘Koolhovens Keuze’ is een nieuw onderdeel in het programma van Platform C: masterclasses over kunst, muziek, geschiedenis en film, gegeven door gerenommeerde sprekers. Zij nemen hun publiek me op ontdekkingstocht door een breed en afwisselend cultuurlandschap.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.