Voor een muurschildering in het busstation, die ‘Onderwegdromen’ gaat heten, is kunstenaar Irene Brok gekozen. De gemeente is bezig om het busstation een opknapbeurt te geven en daar past, vindt zij, een beschilderde afscheidingswant in.

Volgens wethouder Herbert Raat van zowel verkeer en vervoer als kunst en cultuur draagt het werk van Brok bij aan de verfraaiing.

Wild plassen

Het is belangrijk dat het ov-punt een aantrekkelijke uitstraling krijgt, is zijn mening.  “We willen dat het busstation een visitekaartje van Amstelveen wordt. De muurkunst wordt aangebracht op een nieuwe afscheidingswand onder de op-/ afrit van de parkeergarage, eerder een populaire plek voor wildplassers en het stallen van fietswrakken.”

Muurschildering

Inwoners kozen in meerderheid via het online platform ‘Denk mee Amstelveen’ volgens de gemeente voor het kunstontwerp van Irene Brok. Die verwacht de muurschildering aanstaand weekend af te ronden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.