Behalve de sinds jaren bestaande weekmarkt op vrijdag on het Stadshart wil de gemeente er een op woensdag in het Oude Dorp.  Het college van burgemeester en wethouders besloot dinsdag in te stemmen met een proef daartoe en de eerste markt is op woensdag 5 juni op het Dorpsplein.

Wethouder Adam Elzakalai (Economische Zaken) zegt te hopen dat de proef met de markt naast Museum Jan slaagt.

Culinair en cultureel

Volgens wethouder Herbert Raat (Oude Dorp) is het een initiatief om het Oude Dorp verder te verlevendigen. Hij wil het Oude Dorp ontwikkelen ‘tot een charmante, culinaire en culturele plek.’

Producten

De Dorpsmarkt is er wekelijks van 09.00 tot 16.00 uur (opstellen vanaf 8 uur; opruimen tot uiterlijk 16.30 uur) en zal zich vooral richten op producten voor de dagelijkse levensbehoefte, zoals groenten, fruit, brood, kaas, planten etc. Dat is aanvullend op het bestaande aanbod in het Oude Dorp. Er komt dus niet bijvoorbeeld kleding. Een aantal ondernemers van de vrijdagmarkt in het Stadshart heeft al aangegeven interesse te hebben. Daarnaast wordt ook gekeken of lokale ondernemers zich bij de markt willen aansluiten. Er kunnen zo’n acht tot tien ondernemers staan, die zelf een wagen hebben. Er komen dus geen kramen.

Evaluatie

Na de pilot tot 17 juli volgt een eerste evaluatie. Dan kan eventueel een tweede periode tot eind van het jaar volgen, alsmede een uitgebreidere evaluatie. Men kijkt dan of de markt structureel wordt en onder welke voorwaarden.  De omwonenden worden door middel van een brief geïnformeerd over de komst van de markt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.