Fractievoorzitter Michel Becker van Actief voor Amstelveen komt vanavond (woensdag 27 september) met een motie in de gemeenteraad, waarin herijking van  het standplaatsenbeleid wordt voorgesteld.

Dat heeft de maken met lokale ondernemer, bloemenman Maikel Brand, die uit het Stadshart moet verdwijnen.

Unibail

Die staat al jaren met zijn stal in het Stadshart, waarin de gemeente al jarenlang investeert om het levendiger te maken. Onder meer plaatst zij er plantenbakken. Vreemd dat uitgerekend een bloemenman het veld moet ruimen, vindt Becker.

Brand is al vele jaren met de gemeente in gesprek over verlenging van zijn contract om in deze openbare ruimte zijn brood te verdienen. Hij kreeg na de hoorzitting in april van de onderzoekscommissie gelijk, maar de gemeente besloot dat hij weg moest. Dat besluit is naar zijn zeggen mede tot stand gekomen door inmenging van winkelcentrum eigenaar Unibail Rodamco.

Tot eind 2026

Andere standplaatshouders hebben of kregen een vergunning tot eind 2026. Actief voor Amstelveen (AVA) wil dat hier het gelijkheidsbeginsel van kracht wordt. De gemeente en de gemeente moet volgens Becker ook met de andere standplaatshouders, tot vergelijk komt en de standplaatsen op de bestaande of andere plek een toekomst bieden. Becker hoopt dat andere politieke partijen de motie mede indienen.

1 REACTIE

  1. Ik moet Becker op dit punt volledig gelijk geven. Belachelijk dat wat lui bij de gemeente de oren laten hangen naar een UR. Dit soort handel verlevendigt het Stadshart juist en alleen omdat UR ze niet als een citroen ,te doen gebruikelijk bij deze maatschappij kan uitknijpen , moet ie weg.
    Het bewijst maar eens dat de gemeente enkel voor de grote jongens gaat en UR is juist is zo dom dat ze niet begrijpt dat in een winkelcentrum ook sfeermakers zakelijk van belang zijn. Juist die sfeermakers zorgen er voor dat er mensen komen.
    Ik hoop dan ook ook dat mijn partij (SP) deze motie steunt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.