In het informatiecentrum Amstelveen InZicht aan het Stadsplein (boven de bibliotheek) is van woensdag (19 oktober) af tot 23 december een nieuwe tentoonstelling over de A9 te zien. Geëxposeerd worden bouwfoto’s van het afgelopen jaar.

Onder andere zijn foto’s te bewonderen van het slopen en opbouwen van de (tijdelijke) bruggen Kazernepad en Amsterdamseweg, de bouw van het grootste tijdelijke viaduct van Nederland bij de Keizer Karelweg, het verbreden van de Schipholbrug en het plaatsen van honderden damwanden.

Laagdrempelig

Volgens wethouder Adam Elzakalai (A9) kunnen mensen op een laagdrempelige manier zien hoe er gewerkt wordt en welke werkzaamheden aan de A9 we al achter de rug hebben. “Hiermee krijgen ze een kijkje achter de schermen bij de bouw,” zegt hij. De plaatjes zijn afkomstig van Rijkswaterstaat en bestaan uit luchtfoto’s en foto’s van dichtbij op de bouwplaats. Ook zijn er interviews van de mannen en vrouwen van de bouw te vinden.

 

Tweede fototentoonstelling

Eerder dit jaar was er in Amstelveen InZicht al een fototentoonstelling met historische foto’s van de A9 en het Stadshart. Die trok volgens de gemeente bijna 500 bezoekers. De foto’s zijn ook op de website te zien. Amstelveen InZicht is geopend op woensdag-, donderdag- en vrijdagdagmissdag en op de eerste zaterdag van de maand, steeds van 12.00 tot 17.00 uur. Het centrum bevindt is een initiatief van de gemeente, Rijkswaterstaat en de Vervoerregio Amsterdam.

 

1 COMMENT

  1. Wat mist in deze tentoonstelling is een ‘artist impression’ van de tunnel die Amstelveen helaas níet kreeg door een ééntweetje van een VVD-minister met een VVD-wethouder.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.