“Jan Junior’ heet de workshop voor de jeugd die zondag 23 oktober van 14:00 tot 15:30 uur wordt gehouden in museum JAN aan de Dorpsstraat. Het thema houdt verband met de expositie die er nu is van Wim Oepts en diens tijdgenoten in het zonnige Frankrijk.

De deelname aan de workshop is gratis, maar voor museumtoegang geldt de reguliere prijs.

Kleurrijk

De herfst is aangebroken maar de zon in Museum JAN blijft schijnen, zegt directeur Marieke Uildriks. In het museum ziet men de kleurrijke schilderijen van Wim Oepts. Die kunstenaar schilderde felblauwe luchten, gifgroene bossen en banaan-gele zandvlakken. “Welke kleur geef jij aan de wolken?” vraagt het museum aan de kinderen. En zij krijgen het advies hun fantasie te gebruiken tijdens de workshop. “Maak je favoriete kleurrijke landschapsschilderij.” Zoals Wim Oepts daad deed. “Ga me op schilderavontuur naar de zon.”

Lezing

Een lezing over Wim Oepts en tijdgenoten wordt op donderdag 10 november van 19.30 tot 21.00 uur gehouden door kunsthistorica Mirelle Nunes. De reguliere toegang tot het museum bedraagt €7,50. Wim Oepts was een geliefde kunstschilder, bekend van zijn geabstraheerde kleurrijke landschappen. In het zonovergoten zuiden van Frankrijk vond hij inspiratie voor zijn typerende schilderijen vol contrasterende kleurvlakken. In de tentoonstelling staat de Franse periode van Oepts centraal. Kunsthistorica Mirelle Nunes vertelt over deze eigenzinnige kunstenaar en zijn Nederlandse tijdgenoten. Want Oepts mag dan bekend staan als dé schilder van het zonnige Zuiden, hij was niet de enige en evenmin de eerste. Wie laafden zich net als Oepts aan het mediterrane licht? Dat ontdekt men tijdens deze verdiepende kunsthistorische lezing. Met haar onderneming Kunst uit Zeist geeft Mirelle Nunes kunstlezingen die aansluiten op actuele tentoonstellingen. Zij ‘gidst’ bezoekers daarbij als het ware aan de hand van uitgebreid beeldmateriaal door de tentoonstelling.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.