Omdat het de zogeheten ‘queer geschiedenismaand’ is, wordt donderdag 17 maart (18.30 uur) de filmBOI, song of a Wanderer’ vertoond in de Bibliotheek aan het Stadsplein.  Iedereen van 15 jaar af mag die gratis zien, maar men moet zich wel aanmelden. De avond wordt in samenwerking met de gemeente georganiseerd.

Onder het genot van een slice pizza kan men ook vragen stellen aan filmmaker Anne Marie Borsboom.

 Transformatie

‘BOI, Song of a Wanderer’ gaat over een periode uit het leven van de Israëlische Nitzan Krimsky en zijn transformatie van een jonge vrouw naar jongen: Boi.  Anne Marie Borsboom, de maker van de film, komt naar de bieb. Behalve het nuttigen van de pizza wordt ook het boek over de transformatie aan vijf deelnemers verloot.

Anne Marie Borsboom volgde Nitzan tijdens een lange zoektocht over de hele wereld en legde die vast in een boek en documentaire. Het verhaal wordt verteld aan de hand van vele zelfportretten die Nitzan maakte en aan Anne Marie opstuurde. Ze zijn zelf-beschouwend, provocerend, narcistisch en obsessief. Het resultaat van een onderzoek naar de eigen identiteit en de representatie ervan.

Voor meer informatie en aanmelden naar www.debibliotheekamstelland.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.