Er worden nu minstens vijftig afspraken per maand gemaakt voor wijkmobiel ‘Uit & Thuis’, een initiatief van de gemeente en uitgevoerd door welzijnsorganisatie Participe Amstelland en wijkstichting WaMi (Waardhuizen en Middenhoven). Drie maanden geleden startte een pilot en in december kwam men niet verder dan negen afspraken.

Met de wijkmobiel, een elektrische brommobiel, worden inwoners van Waardhuizen en Middenhoven, die minder goed ter been zijn, van hun huis naar een andere bestemming – bijvoorbeeld een schilderclub in het wijkcentrum – gebracht voor € 1 per rit.

Zorgvliet

De bestemming kan ban alles zijn, zeggen vrijwilligers die het voertuig besturen. Dus de huisarts, fysiotherapeut, winkels, de Voedselbank, een wijkcentrum, het stembureau etc. Het vervoer vindt alleen binnen Amstelveen plaats. Uitzondering hierop is begraafplaats Zorgvliet, waarbij men via een stukje Amsterdam op Amstelveens grondgebied uitkomen.

Dat Wijkmobiel Uit & Thuis een gat in de markt is, blijkt uit de positieve reacties van de bewoners, zeggen de organisatoren. De reacties luiden bijvoorbeeld “Ik ben nu gelukkig op tijd bij de Voedselbank” of “Doordat ik gevallen ben, was ik bang dat ik niet meer naar mijn schilderclub kon gaan” en “Ik weet nu al dat ik eindelijk weer kan gaan stemmen straks.”

Strippenkaart

In Ontmoetingscentrum De Meent zijn ook strippenkaarten te koop. Het autootje is klein maar een boodschappentas, rollator of kleine opvouwbare rolstoel kunnen prima meegenomen worden.

Wie meer wil weten over de wijkmobiel kan een email sturen naar wijkmobiel@participe.nu. Of bellen op werkdagen: 06 – 43 22 37 19 (tussen 10.00 en 14.00 uur).

Voor Wijkmobiel Uit & Thuis-team kan men overigens nog meer vrijwilligers gebruiken. Kijk hiervoor op de website van Participe Amstelland: www.participe-amstelland.nu/wijkmobiel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.