Omdat naar haar mening kunst en cultuur de ruggengraat zijn van de samenleving schijnt Atta de Tolk dat aan einde van de avond dinsdag te hebben gezegd in het Cobra Museum. Daar waren media weer niet welkom – zij waren althans niet uitgenodigd – maar ongeveer twintig verenigingen uit de cultuursector wel om met elkaar te praten. De media moesten genoegen nemen met persbericht achteraf.

Het ging over de hulpvragen die de clubs elke dag bezig houdt. Vragen als: Hoe kan ik meer vrijwilligers aantrekken? kwamen aan de orde. En er werd gepraat over hoe men sponsoren enthousiast maakt en over het met elkaar de veranderen.

Sportclubs

De meeting was georganiseerd door de regionale Rabobank, waarvan directeur Ugur Pekdemir vertelde over de missie van zijn bank die via Rabo ClubSupport investeert in de toekomst van clubs. “Sportclubs en cultuurverenigingen vormen een belangrijk sociaal netwerk in onze regio”, zei hij. Volgens hem vindt de Rabobank het belangrijk dat clubs die rol nu en in de toekomst blijven vervullen. “Daarom helpen wij, samen met onze partners NOC*NSF, de aangesloten sportbonden en LKCA, clubs graag om sterker en toekomstbestendig te worden”. In discussiegroepen hoorden de deelnemers van andere clubs dat zij tegen dezelfde dingen aan liepen als zij. “Je leert van elkaar”, schijnt een van de aanwezigen gezegd te hebben.

Resultaten

Met hulpvragen kan men zowel bij NOC*NSF als Rabobank terecht. De clubs besluiten kunnen samen met een expert aan de slag om de doelen te behalen. Dat is intensief traject, waar veel tijd en aandacht in gaat zitten, maar met volgens de organisatoren ‘mooie resultaten’. Veertig verenigingen in deze regio vonden de weg al naar Rabo ClubSupport Verenigingsondersteuning.

Rabo ClubSupport verenigingsondersteuning bereikt men via www.rabobank.nl/clubsupport.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.