Drie koren voeren eerste Pinksterdag (zondag 20 mei) om 09.30 uur het Pinksteroratorium van Marijke de Bruijne uit in de Paaskerk, Augustinuspark 1.  Anthem, Alegría en de Cantorij van de Paaskerk zingen samen met gastzangers dit in eigentijdse taal geschreven oratorium.

Ook het publiek wordt gevraagd mee te zingen. Sopraan: Rianne Kriebel, Bas: Marco van Leeuwen, Fluit: Fetsje Bijma, Piano: Peter van Dongen, Orgel: Nico Ph. Hovius.

Vertellers: Rina Ran, ds. Marianne Bogaard en stadsdominee Werner Pieterse. Dirigent: Leo Kramer. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.paaskerk-amstelveen.nl.

De teksten zijn geschreven door Marijke de Bruijne. Heldere, eigentijdse taal. Vaak blij, want dat word je van de Geest van God, maar soms ook ontroerend, meldt de Protestantse Kerk (PKN), waartoe de Paaskerk behoort. ‘Een boeiend stuk. Niet alleen door de vele medewerkers, maar ook door de actieve medewerking van alle aanwezigen. De muziek is geschreven door de musici van de Pepergasthuiskerk in Groningen: Chris van Bruggen, Anneke Plieger-van der Heide en Peter Rippen. Het is de moeite meer dan waard want: Wie door de Geest is aangeraakt begint opnieuw te leven’.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.