In de raadzaal van het gemeentehuis van Aalsmeer wordt donderdag 24 mei (16.30 uur) een debatwedstrijd gehouden tussen leerlingen van het Alkwin College en Rotary leden. Het debat begint om 17.00 uur, maar men kan er van 16.00 uur al terecht.

Discussieleider is docent Jan Paul Overing van Alkwin en raadsgriffier  Olaf van Kolck is voorzitter van de jury. Het is de bedoeling dat partijen over stellingen debatteren, zoals: De enkelband moet een zware massief stalen kogel worden; Absoluut Aalsmeer moet nog geen wethouder leveren, de partij is te onervaren; Schiphol moet terug naar de helft van het aantal starts; De Burgemeester moet rechtstreeks door de bevolking worden gekozen; Nederlandse overheid moet zich verre houden van wietteelt; Gekozen volksvertegenwoordigers moeten de volledige vrijheid hebben om alles te kunnen zeggen; Het inleveren van privacy is noodzakelijk voor een veiliger samenleving; Nederlandse scholieren missen ambitie en maatschappij kritiek.

Lagerhuis

Gekozen is voor de vorm van een Lagerhuisdebat, bekend van TV. De leerlingen van het Alkwincollege krijgen op school les in debattechniek en argumenteren. Vorig jaar dachten de leden van de Rotary dat hun praktijkervaring in management en bedrijfsleven wel voldoende zou zijn om het debat te winnen, maar zij kwamen van een koude kermis thuis. Het voeren van een debat en het winnen van het debat op basis van argumenten blijkt toch wat anders te zijn dan het nemen van een managementbeslissing waarbij men op basis van autoriteit een beslissing kan afdwingen.

De leerlingen van het Alkwincollege wonnen het debat dan ook. Rotary krijgt dus op 24 mei een tweede kans. Een afgevaardigde van B&W houdt een welkomstwoord en iedereen die wil kan er bij zijn.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.