Er komt weer een zich satanisch noemende show in P60. Op vrijdag 13 juli brengt Diabolica Sonis daar de Finse folk metalband Korpiklaani. Met de support van het Nijmeegse Myrkvar kan men zich opmaken voor een heel goed feestje, vindt de poptempel.

Korpiklaani schijnt één van beste folk metalbands uit Finland te worden genoemd. Vanaf het eerste moment – na de release van debuutalbum ‘Spirit Of The Forest” – was de formatie een succes. Met de mix van traditionele Finse volksmuziek, hoempa, metal en de viool van Tuomas Rounakari heeft de band alle elementen voor stampend volle en dansende zalen.

Na drie jaar wachten komt Korpiklaani in september met het nieuwe album ‘Kulkija’. Bandleider Jonne Jarvela zegt dat het zijn favoriete album tot nu toe is.

Support op deze avond komt van Myrkvar. Muziek van de Nijmeegse band kan het beste omschreven worden als een mix van folky “humpah” gevolgd door energieke gitaar riffs en explosieve drums.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.