De rijksbijdrage die slachtoffers van de geruchtmakende toeslagenaffaire krijgen, wordt op geen enkele wijze met gemeentelijke lasten verrekend. Ook niet met bijstandsuitkeringen. Dat zei wethouder Marijn van Ballegooijen (Werk en Inkomen) woensdagavond in reactie op een motie van de SP, waarin werd gevraagd de kerstbijdrage van € 750 echt voor de huishoudens niet als extra inkomsten te zien.

De motie na toezegging van de wethouder niet. Vijf fracties stemden voor en vijf tegen, maan die laatste waren in de meerderheid doordat de coalitie (VVD, D66 en PvdA) tegenstemde, gesteund door Burgerbelangen (bbA) en AVA.

Niemand

Die laatsten vonden de motie na de toezegging van de wethouder eigenlijk overbodig. “Er is niemand in dit huis die een schadevergoeding van het Rijk zou willen verrekenen met enige gemeentelijke last”, zei Van Ballegooijen. “Het aannememn van de motie zou de indruk wekken dat er überhaupt aan wordt gedacht.”

Maar de fracties die voor de motie stemden – behalve de SP, ook CDA, GroenLinks, ChristenUnie en SBA – zagen het stuk juist als een steun in de rug van de wethouder. Maar die zei: Haal deze motie van tafel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.