“Uw deelname is hard nodig,” schrijft cultuurwethouder Herbert Raat aan 7000 willekeurig geselecteerde inwoners van 18 jaar en ouder. Aan hen wordt gevraagd deel te nemen aan een enquête. De gemeente zegt te willen dat het lokale culturele aanbod aansluit op de wensen van de Amstelveners. De brief is gesteld in het Nederlandse en het Engels.

Om een goed beeld te krijgen van de culturele wensen van de inwoners dus dat onderzoek. Men kan op diverse manieren aan de enquête deelnemen. Digitaal via een uniek wachtwoord of telefonisch (door eerst een mail te sturen, waarna men wordt teruggebeld). Het onderzoek wordt uitgevoerd door de afdeling Onderzoek, Informatie en Statistiek van de gemeente Amsterdam.

Lange termijn

De resultaten worden gebruikt door de culturele instellingen om hun aanbod nog beter af te stemmen op de behoefte van hun bezoekers en door de gemeente voor de uitwerking van de langetermijnvisie kunst en cultuur, zegt Raat in de brief. Door culturele instellingen en de gemeente is de enquête voorbereid.

Verbondenheid

Het is volgens de wethouder van belang dat culturele instellingen een goede band hebben met inwoners, ongeacht hun leeftijd, Maar dan  moeten die instellingen wel weten wat de behoeften van die inwoners zijn. “Als dit nog beter op elkaar aansluit, vergroot dit de belangstelling in de lokale kunst en cultuur én van de lokale verbondenheid”, zegt Raat. “Als wij ervoor kunnen zorgen dat Amstelveners de lokale kunst en cultuur in hun hart sluiten, dan hebben we ruim 90.000 ambassadeurs voor onze stad.”

Toekomst

Met de enquête wil de gemeente inzicht krijgen in wat Amstelveners aan kunst en cultuur doen en welk aanbod en wat zij missen. De uitkomsten nemen de gemeente en de culturele instellingen mee in hun toekomstplannen. De vragenlijst is opgedeeld in vier thema’s: het ervaren van kunst en cultuur in de stad, het zelf cultureel of creatief bezig zijn, kunst en cultuur thuis en op school, en persoonlijke achtergrondvragen. De eerste resultaten van de enquête worden in januari verwacht.

3 REACTIES

  1. Een enquete zegt mij niets. Zo vaak aan die dingen deelgenomen . Je wordt heel vaak naar een bepaalde hoek gestuurd die zij al voor jou in gedachten hadden.

    • En dan nog worden de krenten uit de pap gevist. Ook moet je er voor oppassen dat het aanbod eerlijk gespreid wordt. Sommige wijken hebben bijvoorbeeld prachtige buurthuizen met ook een bloeiend cultureel aanbod en in andere wijken is het maar povertjes.

  2. De prioriteiten van de wethouder van Hobby en Lobby stroken niet met het algemeen belang van Amstelveen en haar inwoners. Toch wordt er veel gemeenschapsgeld en aandacht aan besteed.

    Ik denk zomaar dat meer mensen liever dure enquetes zouden zien op gebieden als zorg, jongerenbeleid, huisvesting en woningbouw, handhaving, openbaar vervoer, lawaai en luchtvervuiling, om maar wat echte problemen te noemen.

    De wethouder streeft naar ruim 90.000 ambassadeurs voor zijn beleid. Hij wordt steeds totalitairder, onze lokale Orbán.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.