GroenLinks, de gemeenteraadsfractie die ook op de woningmarkt ‘bouwen, bouwen, bouwen’ aanraadt, vraagt daarnaast om meer volkstuinen. Er zijn er volgens haar veel te weinig en er moet een nieuwe locatie komen, buiten de twee die al bestaan, aan Langs de Akker en de Nesserlaan. Dat blijkt uit schriftelijke vragen van raadslid Ilika Polderman.

Zij constateerde eind september in een vergadering van de gemeenteraad dat de wachtlijsten voor de twee bestaande volkstuincomplexen zijn opgelopen tot vele jaren zijn opgelopen.

Geluksplek

Burgerraadslid Simon Lutz van GroenLinks (foto) heeft al twintig jaar een tuin. Hij noemt die een ‘geluksplek’. Volkstuinen leveren naar zijn mening onder meer biologische verbouwde verse groenten. “Een tuin van 100 vierkante meter levert genoeg op voor een huishouden van vier personen”, zegt hij. Volgens hem en de fractie zorgen volkstuinen voor biodiversiteit, doordat ze een rijk bodemleven hebben. “In mijn tuin zijn insecten te gast, maar ook kikkers en mollen, en heel veel vogels. Pure rijkdom. Niets is zo ontspannend als een ochtend met je handen in de aarde wroeten. Dat gun je iedereen.”

Ilika Polderman vindt jarenlang wachten op een volkstuin niet meer acceptabel. “Wij vragen het college nog een extra plaats aan te wijzen voor volkstuinen en daar een nieuwe tuiniersvereniging aan de slag te laten gaan. Als je ziet wat volkstuinen betekenen voor de mensen, vraag ik eigenlijk om gratis geluk voor Amstelveense burgers.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.