In Bovenkerk wordt zaterdagavond 1 oktober (19.30 uur) de tiende editie van de bandjesavond Rock Urbanus gevierd. Daar komen muziekliefhebbers uit heel Amstelveen en omstreken. De avond wordt gehouden in het geheel gerestaureerde Noorddamcentrum. Toegang is gratis, net als de bitterballen.

Bijna 13 jaar geleden kwamen drie bevriende muzikanten (Gert Bohncke, Oscar Bon en Stijn Broeder) op het idee om jaarlijks een bandjesavond te organiseren in het Noorddamcentrum op de 1ste zaterdag van oktober.

Verbinden

Bovenkerkse bands of bands met een link naar Bovenkerk (minstens één van de bandleden komt uit Bovenkerk) treden tijdens Rock Urbanus belangeloos op. De meeste bands oefenen in dezelfde oefenruimte en de muzikanten kennen elkaar goed. Zo’n drie jaar geleden hebben ze zelfs een CD opgenomen.

Het Rock Urbanus-organisatieteam bestaat uitsluitend uit vrijwilligers. Door corona kon het muziekevenement twee jaar achter elkaar helaas niet doorgaan.

Veel muzieksoorten

De naam van ‘bandjesavond’ doet vermoeden dat het alleen om rockmuziek gaat, maar dat is niet het geval. De muziekstijlen variëren van nederpop, pop, soul en disco tot rock. Er komen ook ‘smartlappen’ voorbij.

Deze bands staan op het podium voor de tiende editie: Itchycoo Park. John Spijker Trio, Wanda en de Bovenkerk Boys, Too Simple. Bijna beroemd. Rock Urbanus wordt mede mogelijk gemaakt door Bewonersplatform Bovenkerk en beheerder Hans Pappot van het Noorddamcentrum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.