Vestiging van het eerst door de gemeente geweigerde en nu och maar toegelaten kinderdagverblijf in de Johanneskapel aan de Amsterdamseweg tot nog toe volgens de fractie van Burgerbelangen Amstelveen (bbA) niet met de omwonenden besproken en dat moet wel gebeuren. Pieter Monkelbaan van die lokale partij had vooral de verkeersveiligheid op het oog.

Naar zijn mening moeten B&W zo vroeg mogelijk met omwonenden van de Johanneskapel aan de Amsterdamseweg overleggen en met Partou Kinderopvang. Daarbij met vooral de verkeersafwikkeling aan de orde komen. Volgens het BBA-raadslid is er onrust bij omwonenden ontstaan over de plannen van Partou.

90 handtekeningen

Die onrust zou blijken uit de brief met 90 handtekeningen die de omgeving naar B&W heeft gestuurd, zei Monkelbaan. Naar zijn mening Monkelbaan wil het college pas praten als er een afgerond plan van Partou Kinderopvang op tafel ligt. Maar die informatie moet eerder komen en beïnvloed worden door de bewoners, vindt Monkelbaan. “BBA wil niet dat bewoners voor voldongen feiten komen te staan.”
Wethouder Herbert Raat van Verkeer zei in zijn antwoord dat het bestemmingsplan wel in een kinderopvang ter plekke voorziet. Ook ziet hij weinig heil in het praten met de bewoners, voordat er een plan van Partou ligt. “Praten heeft pas zin als het ook ergens over gaat,” zei hij. Raat vond overigens wel dat de verkeersveiligheid goed geregeld zijn. Maar ook dat kinderopvang in de buurt nodig is. Overigens vond hij niet dat protesten als dat van de boeren, die nu de bemiddelaar volkomen onterecht vinden, in de buurt moeten komen. “Die kant moeten we in Amstelveen niet op.”

Foto: amstelveenweb.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.