Filosoof, docent en auteur Arnold Ziegelaar komt een middag in het Huis aan de Poel, bij Brentano’s Zincafé verzorgen over ‘levenskunst en levenswijsheid’. Dat gebeurt op donderdag 17 oktober (14.00 uur) en de kosten zijn € 7,50, inclusief een drankje. Aanmelden via 020 – 6 41 93 51 of zincafe@brentano.nl.

Onder de aanwezigen is een schat aan levenservaring aanwezig, zeggen de organisatoren. ´Ieder mens heeft geluk en ongeluk gekend, heeft eenzaamheid en verbondenheid gevoeld. Ieder mens is verschillend en heeft een uniek leven. Toch kunnen we proberen iets van elkaar te leren door te onderzoeken wat het leven aan ons geleerd heeft´, meent Ziegelaar.

Hij wijst er op dat filosofie een eeuwenoude discipline is, die streeft naar levenswijsheid en het goede leven. Het beoefenen van levenskunst vindt men al in de oude Griekse filosofie. Hij heeft zich voorgenomen de middag te beginnen met een korte inleiding in het denken van een aantal Griekse filosofen: Aristoteles, Epicurus en de stoïcijnen. Die beweerden dat het doel van het menselijk leven geluk, gemoedsrust (sereniteit) en morele kwaliteit is. Naar aanleiding van het vertelde gaan de deelnemers met elkaar in gesprek en proberen zij filosofische inzichten te verbinden met de concrete levens van de deelnemers.

Ziegelaar schreef de boeken Oorspronkelijk bewustzijn (2016) en Aardse mystiek (2015). Hij is als buitenpromovendus verbonden aan de Universiteit Leiden

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.