Op vier locaties is maandag 24 oktober af een buurtsportcoach te spreken, die inwoners over meer bewegen adviseert. Men krijgt die raad bijvoorbeeld van een huisarts, maar weet niet goed hoe daarmee te beginnen. Al houdt de buurtsportcoach van AmstelveenSport spreekuur bij Gezondheidscentrum Keizer Karelpark om mensen te woord te staan die via de fysiotherapeut of huisarts doorgestuurd worden met het advies meer te gaan bewegen. Wegens het succes wordt dit spreekuur nu uitgebreid naar meer locaties.

 “We hebben veel mensen kunnen helpen om weer te gaan bewegen”, zegt sportcoach Sebastiaan. Volgens hem weet iedereen kent het belang hiervan, maar men weet soms niet goed waar te beginnen.

 Ook zonder verwijzing

 “Het spreekuur is opgezet om in de wijk meer zichtbaar te zijn voor de mensen. Op welke plek is dat beter dan in een gezondheidscentrum, waarbij fysiotherapeuten en huisartsen zitten.” Als eerste locatie koos AmstelveenSport ongeveer een jaar geleden voor Gezondheidscentrum Keizer Karelpark. “Dichter bij de wijk, dichter bij de professionals en daardoor ook dichter bij de bewoners van Amstelveen”, zegt Sebastiaan. “Het spreekuur is ook toegankelijk voor iedereen die zonder te zijn doorverwezen door een huisarts of fysiotherapeut, meer informatie wil over zijn of haar mogelijkheden om meer te bewegen. Wij spreken de mensen graag en geven graag een passend advies.”

Tevreden
De 77-jarige Tineke, die sinds vier jaar in Amstelveen woont, zegt zeer tevreden te zijn over het spreekuur. “Ik kwam eerst op een Gezondheidscentrum aan de Lindenlaan terecht, maar daar werd de Fitness voor senioren beëindigd. Ik kreeg toen het advies mij in verbinding te stellen met een buurtsportcoach. Tijdens de afspraak werd mij duidelijk hoeveel verschillende manieren om beweeglijk te kunnen worden of blijven er worden aangeboden. Wat ik vooral prettig vind, is dat de toegang tot de verschillende activiteiten heel laagdrempelig is gemaakt. Je doet een keertje me en bevalt het dan ga je ermee door. Zo niet, dan kun je samen met een sportcoach op zoek naar passender activiteiten.” Zij koos zelf voor 1 x per week buiten sporten op een zogenaamde beweegbank. “Klein groepje en er wordt goed gelet om wat je kan en wat niet door een begeleider.”

 Uitbreiding

De buurtsportcoach van AmstelveenSport is van maandagmiddag 24 oktober af van 13:30 tot 15:00 uur om de week aanwezig bij Gezondheidscentrum Keizer Karelpark en Wijkcentrum Alleman. Maandag 31 oktober ook bij Wijkcentrum Alleman en op dinsdagmiddag van 14:30 tot 16:00 uur de ene week in Medisch Centrum Randwijck en de andere week in Medisch Centrum Zonnestein. Dinsdag 25 oktober start het spreekuur in Medisch Centrum Randwijck en de week erna (op dinsdag 1 november) in Medisch Centrum Zonnestein.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.