Al worden het oostelijke deel van de nieuwe wijk De Scheg 120 koophuizen aangeboden voor € 730.000 tot bijna tweemiljoen euro, B&W verwachten dat twintig procent van de woningen volgens de planning voor huur tot € 1100 per maand is bestemd. Wethouder Floor Gordon antwoordde dat woensdag op mondelinge vragen van het GroenLinks-raadslid Gert Jan Slump, die overweegt er via een zogenaamd agendaverzoek in de raad op terug te komen.

Gordon zei dat volgens de ontwikkelaar de woningen in De Scheg voor 35% gaan naar Amstelveners.

Woonbeleid

Slump had namelijk gevraagd op welke doelgroep met betrekking tot doorstroming de nu te bouwen woningen worden gericht. Zoals bekend is doorstroming de kern van het woonbeleid van de gemeente. Volgens Gordon komt negentig procent van  de twee-onder-een-kap-woningen bij gegadigden uit Westwijk terecht, die een volgende stap op de woningmarkt willen zetten door naar een duurdere woning te verhuizen.

Middelduur

tBGroenLinks is bezorgd dat de dure huizen die nu te koop worden aangeboden een voorbode zijn van de verdere uitvoering en of dan wel of de doelstelling in plan De Scheg wordt gehaald 20% voor middeldure koop tussen de 290.000 en 363.000 euro in latere deelplannen te realiseren. “Is het college van mening dat de oorspronkelijke doelstelling voor 20% middeldure koop nog gerealiseerd kan worden?”, vroeg GroenLinks. Maar Gordon sprak voornamelijk over 20% verhuur, overeenkomstig de plannen. B&W zien weinig in een ook door Slump gevraagd onderzoek naar wat de projectontwikkelaar er verder wil gaan bouwen, zei Gordon.

1 COMMENT

  1. Nee natuurlijk ziet Gordon daar niets in! Het levert anders geen genoeg geld op! En dan noemt deze partij zich nog sociaal liberaal. We kunnen er beter van maken asociaal liberaal.
    Wanneer wordt er eens maatschappelijk conform gebouwd?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.