Rootsriders, al jaren één van de bekendste Bob Marley tribute bands ter wereld, spelen zaterdag 25 maart (21.00 uur) in P60. De band zet 50 jaar na de doorbraak van Marley zijn iconische album nog eens extra in de schijnwerpers. Daarmee laat de band andermaal laat zien waarom die in de afgelopen 17 jaar is uitgegroeid tot “de beste Marley tribute band ter wereld.” (BBC Radio)

1973 was het jaar van de internationale doorbraak van Bob Marley, de onbetwiste koning van de Reggae met het album Catch A Fire.

Zwoel

Met z’n zwoele en opzwepende ritmes, z’n sociaal bewogen teksten en een boodschap van universele liefde groeide Bob Marley samen met z’n begeleidingsband The Wailers in dat decennium uit tot één van de allergrootste smaakmakers van de muziekgeschiedenis. Veel te jong, hij was pas 36, stierf hij in 1981 aan de gevolgen van kanker, een zeer omvangrijk en indrukwekkend oeuvre achterlatend.

Zangeressen 

Rootsriders werden ooit opgericht ter herdenking van Bob Marley’s 25e sterfdag en de band is in de loop der jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in het Nederlandse live-circuit. Zangeressen Giovanca Ostiana en Shirma Rouse en oud The Voice runner-up Mitchell Brunings (wiens blind audition van – uiteraard – een lied van Marley) wereldwijd viral ging, zijn bekende oud-leden. De huidige zag o Ali werd zoals dat tegenwoordig gaat via sociale media gevonden in Sudan.

De band haalde begin 2022 de finale van het SBS6 programma ‘The Tribute, Battle of the Bands’. Als beloning stond de band op 7 mei van dat jaar in een uitverkochte Ziggo Dome, samen met de drie andere finalisten van het programma.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.