Amstelveners die hulp nodig hebben bij het invullen van formulieren kunnen voortaan terecht in Wijkcentrum Alleman, De Meent en het MOC. Daar vinden zij hulp bij bijvoorbeeld belastingaangifte of aanvraag voor een toeslag. “Wie door de bomen het bos niet meer ziet kan hier terecht”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen.

Het invullen is volgens hem niet voor iedereen makkelijk. “Daarom is het fantastisch dat er vrijwilligers zijn die inwoners helpen voor wie het allemaal niet zo vanzelfsprekend is.”

Loket 20

De hulp bij het invullen gebeurde tot nu toe bij het zogenoemde Loket 20, op het raadhuis. De vrijwilligers van Loket 20 hebben het werk nu in zijn geheel overgedragen aan het Financieel Café in de drie wijkcentra, waar deze hulp ook al wordt geboden. De vrijwilligers en de coördinator van Loket 20 zijn door wethouder Marijn van Ballegooijen in het zonnetje gezet en bedankt voor hun inzet. “Jullie werk is zó belangrijk voor bewoners voor wie de overheid te ingewikkeld is geworden. Ik heb er het volste vertrouwen in dat het goed wordt voortgezet in het Financieel Café.”

Financieel Café

Financieel Café is voor bewoners die vragen hebben over geldzaken of orde willen scheppen in hun financiële situatie. “Vanwege de overlap met Loket 20 spreekt het voor zich dat het Financieel Café dit nu volledig overneemt,” zegt Van Ballegooijen. Het is een laagdrempelige wijkvoorziening met een informele sfeer en daardoor dichtbij de bewoners. Mensen kunnen terecht voor incidentele ondersteuning bij het vinden van de weg in de samenleving op het gebied van privéfinanciën en –administratie.

 Locaties en tijdstippen

Financieel Café Amstelveen Noord: Elke woensdag 10.00 – 12.00 uur in         Wijkcentrum Alleman Den Bloeyenden Wijngaerdt 1.

Financieel Café Amstelveen Zuid, Elke dinsdag 10.00 – 12.00 uur, Ontmoetingscentrum De Meent, Orion.Financieel Café Amstelveen Midden

Elke woensdag 17.00 – 19.00 uur, Buurtkamer KKP, MOC, Lindenlaan 75.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.