Kinderkrant Amstelkids brengt voor de vijfde keer een videojournaal uit. Deze keer gaat het journaal over de vele kinderen die met hun families uit andere landen naar Amstelveen komen.

Voor deze kinderen is het vaak behoorlijk wennen aan de nieuwe omgeving, een andere taal en dito gewoontes. De ‘reporters’ van Amstelkids (van verschillende scholen in Amstelveen) gaan op bezoek bij de Taalschool, een Oekraïense familie en praten met enkele raadsleden. En Sofie van de Topografie staat met al haar kennis paraat.

Kijken op school
Het nieuwe Amstelkids Journaal (15 minuten) wordt deze week naar alle basisscholen in Amstelveen verstuurd en kan worden bekeken in de klas. Ook zal het van deze week af worden uitgezonden worden via RTV Amstelveen. Redacteur Marloes Smit van de kinderkrant is dichter van redacteur Roel Smit van een politiek programma va RTVA.

Het journaal is via YouTube te bekijken: https://youtu.be/3UIM7hscuQc

De kinderkrant Amstelkids is opgericht in april 2020 en wordt vijf keer per jaar op alle basisscholen in Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel verspreid. Het eerste Amstelkids (Sinterklaas) journaal werd gemaakt in november 2020. Alle kinderen in Amstelveen van 7 tot 13 jaar oud kunnen zich opgeven om mee te werken aan het journaal of aan de krant.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.