Sinds 2017 organiseert Stadsdorp Elsrijk cursussen autobiografisch schrijven onder leiding van Connie van Gils. Daar is een schrijfclub uit ontstaan en die heeft nu het eerste boek opgeleverd. Begin september verscheen ‘Anecdotes of a baby-boomer pensioner’ van Elsrijker Linda Edwards.

Zij is voor velen geen onbekende omdat ze Engelse conversatie-sessies houdt onder de paraplu van Stadsdorp Elsrijk. Haar boek bevat verhalen met titels als And what brought you to Amsterdam/, Sex education, Walking the dog en Becoming Dutch over haar ervaringen als expat in Nederland. Maar ook zijn bijzondere momenten en mensen uit haar geboorteplaats Ramsgate (UK) en de tijd dat ze als au pair werkte in het vrije Californië van de jaren zeventig er in beschreven.

Rode draad 

Als rode draad door haar werk loopt de genegenheid voor de mensen om haar heen en de onverwachte vriendelijkheid van vreemden, die ze met humor beschrijft.  Een echt feelgood boek dus.

Toen in 2017 de eerste cursus Schatgraven in Stadsdorp Elsrijk werd georganiseerd, gaf ze zich meteen op. Ze volgde ook de verdiepende cursus Wie schrijft, die blijft ! en sloot zich aan bij de schrijfclub. Ze vond na diverse omzwervingen haar vorm in de anekdote. Edwards denkt dat zonder Stadsdorp Elsrijk en de schrijfcursussen het boek er waarschijnlijk niet was geweest. Wie is geïnteresseerd in het boek kan het bestellen via
linda.edwards-white@hotmail.com. Ze vraagt een kleine bijdrage om de kosten van de publicatie te dekken. Het boek is daarnaast ook in te zien bij Stadsdorp Elsrijk (Buurtboekenkast).

Wie de schrijfcursus ook wil volgen: connievangils@gmail.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.