In het kader van de serie Jazz in de Buurt vindt op vrijdag 12 oktober van 20.00 tot 23.00 uur in De Bolder aan Groenhof het concert plaats van Robert Rook Trio, met als thema Momentum.

Het trio bestaat uit: Robert Rook op piano; Thomas Winther Andersen op contrabas en Bart Van Helsdingen op het slagwerk.

Robert Rook begon zijn muzikale jazz carrière in het kwintet van Wim Overgaauw in 1991. Hij studeerde in die tijd ook wiskunde aan de Universiteit van Utrecht. Als bandleider kwam in 1997 zijn eerste CD uit “Introducing Robert Rook“. Hij maakte verschillende TV opnamen voor o.a. Vrije geluiden en Los Angeles Jazz TV, speelde op het North Sea Jazzfestival en was ook gastsolist met het JOC: Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Van zijn cd’s zijn er duizenden verkocht in Japan waar hij zéér populair is.

Hun laatste CD opname ‘Momentum’ zal tijdens het optreden ruimschoots te horen zijn.

Noorwegen

Thomas Winther Andersen is geboren in Noorwegen en woont sinds 1989 in Amsterdam. Naast bassist is hij bandleider en componist. Hij toerde door Europa en de VS met verschillende groepen en musici.

Een selectie van musici met wie hij werkte zijn: Jimmy Halperin, Håkon Storm (Line Up en Winther-Storm), Lee Konitz, Sheila Jordan, Michiel Borstlap, Jasper Blom, John Engels, Chander Sardjoe.

Zijn laatste cd ‘SPINNAKER’ won The Independent Music Award, category Jazz albums, in juni 2013.

Bekroond

Het spel van drummer Bart van Helsdingen is diverse keren bekroond: Nominatie Beste Jazzdrummer van Nederland 1988, 1994, 1996 en 2002 – Grote Prijs van Nederland – Solistenprijs Jazzfestival Au bout du Monde te Reinier (Frankrijk 2005). Hij speelt al jaren met tal van vooraanstaande jazz- en rock ensembles in Nederland en geeft ook soloslagwerk voorstellingen. Sinds 2011 is hij de vaste drummer van het trio.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.