De lokale werkgroep van de Partij voor de Dieren dient donderdag 18 oktober een petitie in bij de raadscommissie Algemeen Bestuur en Middelen (ABM). Daar kan iemand ook namens de werkgroep inspreken. Die wil dat er een einde komt aan het particuliere vuurwerk in de gemeente bij de jaarwisseling.

Het is een burgerinitiatief dat aan de gemeenteraad wordt aangeboden, meldt de  plaatselijke vertegenwoordiging van de partij. De werkgroep wil dat de gemeente de vuurwerkvrije zones oprekt tot aan de grenzen van haar grondgebied en overstapt naar een centrale, milieuvriendelijke lichtshow. Zij is van mening dat de viering van de jaarwisseling met consumentenvuurwerk niet in verhouding staat tot de vele gewonden, schade en overlast die het veroorzaakt. “Het afsteken van vuurwerk heeft een zeer negatieve impact op mens, dier en milieu. Om deze reden hebben verschillende gezaghebbende partijen (politie, artsen en de Onderzoeksraad voor Veiligheid) bij de overheid gepleit voor een vuurwerkverbod”, zegt de werkgroep.

Voorzitter

Via een online petitie hebben volgens haar al meer dan 100 initiatiefgerechtigden er blijk van gegeven het burgerinitiatief te steunen, dat de werkgroep bij de raadscommissie ABM met de verzamelde handtekeningen zal overhandigen aan de voorzitter.

De werkgroep hoopt hiermee de veiligheid voor mens en dier te vergroten, de schade aan het milieu te verminderen, de kosten van schade door vuurwerk te verlagen en de gemeenschapszin aan te wakkeren door gezamenlijk van vuurwerk te genieten.

2 REACTIES

  1. Ik heb de petitie voor een vuurwerkverbod ondertekend. Als alle tegenstanders van de particuluere vuurwerkterreur dat doen, is er een kleine kans dat politiek, bestuur en ambtenaren gaan luisteren.

    Helaas worden reacties op dit forum weggemoffeld. Dat vindt de Amstelveense politiek prima.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here