Wethouder Floor Gordon (Groen) heeft woensdag op het Handelsplein de eerste Amstelveense ‘plantaarns’ onthuld,  lantaarnpalen met een groen omhulsel. Er wordt een proef genomen op basis van een motie van lijst Höcker (heden: Goed voor Amstelveen) die in de gemeenteraad in 2021 unaniem steun kreeg.

De initiatiefneemster van de motie, Jacqueline Höcker, was aanwezig bij de onthulling.

 Aanvulling

“Op plekken die minder groen zijn, zoals het Handelsplein zijn plantaarns een goede aanvulling. Ze vergroenen en verkoelen de stad en dragen zo bij aan een groenere en mooiere stad”, zegt Floor Gordon.

Volgens Höcker zag zij in andere steden al de plantaarns van De Groene Straat en dacht zij dat het ook goed voor Amstelveen zou zijn, als aanvulling op het groen dat Amstelveen al heeft. Groene lantaarnpalen kunnen volgens haar ook het straatbeeld mooier maken, de biodiversiteit vergroten en bijdragen aan regenbestendiger straten. “Een ander voordeel is dat plantaarns stikstof en fijnstof kunnen opvangen”, zei Jacqueline Höcker aan.

Medewerkers van De Groene Straat waren aanwezig bij de onthulling met een gieter om te kijken of de planten in het begin genoeg water kregen.

Foto: Links Gordon rechts Höcker 

1 COMMENT

  1. Mooi dat er p lantaarns op het Handelsplein staan. Niets staat nu nog de verhuizing van het gemeentehuis daarheen in de weg.

    De vergroening van het Stadsplein laat nog even op zich wachten.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.