De fracties van D66 en ChristenUnie hebben B&W schriftelijke vragen gesteld over het tekort aan fietsenrekken bij OV-halten. Zij vragen het college in overleg met OV-aanbieders de capaciteit uit te breiden.

Na de invoering van de nieuwe dienstregeling in 2017 zijn er in Amstelveen een aantal bushalten verdwenen. Het gevolg daarvan is dat meer mensen met de fiets naar de over gebleven halten gaan, zeggen de fracties. “Maar het aantal fietsenrekken lijkt niet mee gestegen met de groei in reizigers bij die haltes. Bij verschillende bushalten, zoals Oranjebaan en Kruiskerk, worden vaak fietsen naast prullenbakken en bomen geplaatst.” Volgens D66-gemeenteraadslid Youssef Ben Idder worden soms door het tekort gedwongen fietsen tegen paaltjes of een bankje op de stoep te plaatsen.

Stimuleren

Volgens D66 en ChristenUnie is het belangrijk dat bewoners hun fietsen op een veilige manier kunnen stallen bij een bushalte. “Dat stimuleert ook het gebruik van OV”, zegt CU-burgerraadslid Henk Stoffels. B&W hebben acht weken om op de schriftelijke vragen te reageren.

1 REACTIE

  1. Mee eens, maar haal dan eerst systematisch het aantal fietswrakken weg en niet alleen bij haltes, die overal te zien zijn. Dat zal ook een stuk schelen en geeft ook een minder rommelig straatbeeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.