Tegen de daders van de moord op bij de politie bekende Amstelvener Rachid H. (39) op de parkeerplaats bij Haelth City aan Escapade, terwijl zijn kind erbij was, heeft het OM straffen geëist van 22 tot 30 jaar. De verdachten waren 21, 24 en 27 jaar.

Het OM eiste de straf ook wegens poging tot moord op het zoontje. De vader, die zijn zoontje op dat moment hielp bij het instappen op de achterbank, werd geraakt door elf kogels.

Professioneel

Volgens het OM was de vader, door de professionele voorbereiding van de moord, per definitie kansloos. Een officier van justitie vond jet allemaal een schoolvoorbeeld van tegenwoordige harde criminaliteit. Vooral de aanwezigheid van het 5-jarige zoontje tijdens de liquidatie maakte die volgens het OM onmenselijk.

Volgens het OM waren de mannen van 21 en 24 die schutters, maar leverde die van 27 een belangrijke bijdrage door een uit te peilen zenden onder de wagen van het slachtoffer te plaatsen. Daardoor wist de schutters waar de auto zich bevond. Alle drie hebben zij dus door hun samenwerking een aandeel in de liquidatie. Tegen hen de verdachten van 21 en 27 jaar eiste het OM een celstraf van 30 jaar en tegen 24-jarige verdachte 22 jaar.

 Bewijs

Camerabeelden, DNA sporen en onder meer OV-chipkaarten voren het bewijs tegen de drie.  bewijs tegen de drie andere verdachten bestaat onder meer uit camerabeelden van de plaats delict, DNA-sporen, telefoongegevens en gegevens van OV-chipkaarten. Na de liquidatie vond de politie een brandend Volkswagen busje met onder meer kledingstukken vlakbij met het DNA-profiel van de 27-jarige en bloed van het slachtoffer.

“Het is bijna niet in te denken wat dit jongetje heeft moeten meemaken”, ze een van de officieren. Door over het dode lichaam van zijn vader te stappen en weg te rennen, bracht het kind zichzelf in veiligheid.

Foto (politie): busje

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.