Promotioneel is voor de gemeente de coronacrisis een geluk bij een ongeluk. Zij heeft weinig last van meekijkende media en kan éénrichtingsverkeer toepassen met geheel eigen communicatie kanalen. Natuurlijk zijn de wettelijk voorgeschreven vergaderingen van raad en raadscommissies, die nu digitaal plaats vinden, wel openbaar, maar daar blijft het bij.

Media worden al wekenlang niet meer geïnformeerd over optredens van B&W, overigens door andere partijen wel, waarbij wel de communicatiemensen aanwezig zijn. Die schrijven vervolgens in persberichten vervatte reclame voor wethouders.

Kinderraad

Deze week trok bijvoorbeeld jeugdwethouder Frank Berkhout op met de kinderraad, die al eerder buiten de media om op stap was geweest. Daar waren wel volop raadsleden en ambtenaren bij, maar nadrukkelijk geen van de kranten, digitale media en lokale omroep die andere jaren (noodgedwongen?) werden uitgenodigd.

Niet te verwachten is dat die snel weer bij gebeurtenissen worden genodigd, want de gemeente bedient zich graag van rechtstreekse, volledig gecontroleerde communicatie richting burgers, niet gehinderd door voor haar soms lastige zelfstandige media.

2 COMMENTS

  1. De lokale media fungeren als particuliere communicatiekanalen van wethouder (en oud-gemeente voorlichter) Herbert Raat. Kan iemand één voorbeeld noemen van kritiek in de lokale media (inclusief dit weblog) op die wethouder? Nee dus. Dat bedoel ik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.