Met haar organisatie China Alarm voert de Amstelveense Tanja Zondervan een verbeten strijd tegen de orgaanroof die naar zij zegt in China plaats vindt. Eind vorig jaar stelde de commissie Buitenlandse Zaken 91 schriftelijke vragen aan minister Stef Blok over mensenrechten in die staat, waarvan elf over het roven van organen bij gezonde gewetensgevangenen, die krachtens hun politieke of religieuze overtuiging in de cel terecht kwamen. Blok hield het op ‘postmortale donoren’. Onjuist, vindt Zondervan, die de antwoorden zeer betreurt.

Stef Blok, minister van Buitenlandse Zaken

Zij woonde het Kamerdebat bij en vroeg de commissie inmiddels aan te dringen op correcte antwoorden van de minister. De ‘foute’ werden vorige week gepubliceerd.

Werkelijkheid

Terwijl zo ongeveer iedereen wel iets afweet van wat zij kortweg ‘orgaanroof’ noemt, ontging Blok, die er een half jaar over deed te antwoorden, ondanks zijn legertje ambtenaren niet correct te antwoorden. De gevangenen bij wie organen werden weggenomen, leven doorgaans nog, zegt zij. De reductie van hen tot ‘postmortale donoren’ heeft haar dan ook kwaad gemaakt. Hij geeft gewoon het officiële Chinese verhaal weer en geenszins het resultaat van al vijftien jaar durend onderzoek. “China staat erom bekend doorgaans een eigen kijk op de werkelijkheid te hebben die bijna altijd sterk afwijkt van realiteit en waarheid”, zegt ze. “Ook omtrent de gedwongen orgaanroof bleken antwoorden, die China ooit gaf, alsmaar onwaar. Dat blijkt ook uit de meest recente onderzoeken.”

Halal

‘Het betreft in China meestal organen van postmortale donoren’, zei de minister. Feitelijk onjuist, reageert Zondervan. “De term ‘postmortale donoren’ is zelfs in twee opzichten volledig ongepast. Ten eerste gaat het bovenal om de organen van levende gewetensgevangenen, die bij leven, soms zelfs zonder verdoving, van hun worden organen beroofd. Meestal gaat het om jonge, gezonde Falun Gong beoefenaars. Maar de laatste jaren steeds vaker ook om Oeigoeren en andere Moslim minderheden, die ‘halal organen’ hebben.”

Oeigoeren

Jaarlijks gaat het volgens China Alarm om 60.000 tot 90.000 slachtoffers, waarbij de recentelijk door Ethan Gutmann’s  lopend onderzoek genoemde ‘minimaal 25.000 Oeigoeren per jaar’ nog niet zijn meegeteld. De slachtoffers overlijden juist door het oogsten van hun vitale organen, zegt China Alarm. Nadat die zijn verwijderd sterven de slachtoffers, die worden verbrand. “Van ‘donoren’ is uiteraard ook geen sprake want de slachtoffers geven geen toestemming voor de moord”, zegt Zondervan.

Het gaat volgens haar om honderdduizenden slachtoffers gedurende de laatste decennia, met een sterke toename van deze “afgrijselijke misdaden” sinds 2000 / 2001. “Ik vraag mij af of de minister met zijn antwoord poogt een afschuwelijke massamoord weg te moffelen, omdat het dan comfortabeler is handel te drijven. Hij doet vooral geen recht aan alle slachtoffers van dit grootschalige, barbaarse misdrijf.”

Abortus

Opzij schuiven van de gruwelijke misdaad tegen de menselijkheid volgt enkele weken nadat wij de slachtoffers van de Holocaust herdachten en daarna 75 jaar bevrijding van het Nazi regime evenals onze democratie vierden, verzucht ze. “Terwijl wij onze vrijheid vieren, zitten drie miljoen Oeigoeren al jaren in concentratiekampen in Oost Turkestan (Xinjiang) opgesloten waar zij vernederd, geïndoctrineerd, gehersenspoeld, gemarteld en seksueel misbruikt worden. Door vooral Oeigoerse en Kazakse vrouwen gedwongen te steriliseren en onder dwang te laten aborteren, wordt voortplanting van Moslim minderheden voorkomen.”

Experimenten

Gewetensgevangenen worden ook het slachtoffer van medische experimenten blijven verstoken van medisch noodzakelijke zorg, zegt China Alarm. Volgens de organisatie zijn tienduizenden Oeigoeren al uit de concentratiekampen naar werkkampen en fabrieken in heel China verplaatst om, met geschoren hoofden, dwangarbeid te verrichten. ‘Het haar wordt onder meer tot pruiken verwerkt en net als de organen duur in het Westen verkocht.’

“s Nachts

Zondervan: “Uit de kampen verdwijnen ook regelmatig gewetensgevangenen ‘s nachts om nooit meer terug te komen. Onderzoekers zijn van mening dat met hen transplantatie misbruik wordt gepleegd. Van degenen die werden vrijgelaten, overlijden sommige binnen enkele dagen. De kampen fungeren als orgaanbank waardoor transplantaties binnen weken, zo niet binnen dagen ‘geregeld’ kunnen worden. Bij miljoenen ‘donoren’ is een match snel gevonden.”

Bloed afstaan

Volgens haar zij twaalf-tot vijftien miljoen Oeigoeren gedurende de afgelopen jaren al DNA getest. “In detentie moeten zij vaak wekelijks bloed afstaan. Sommige van hen ondergingen ook röntgenonderzoek.” Zij herinnert er aan dat er negen grote crematoria in Xinjiang werden gebouwd, waarvan het eerste omstreeks maart 2018 in gebruik is genomen. Wat er allemaal in China gebeurt doet denken doet denken aan de etnische en religieuze zuivering in het Derde Reich. “Wij zeiden ‘nooit meer!’ maar het gebeurt helaas weer. Er zijn veel overeenkomsten en wij moeten ons best te doen deze etnische, culturele maar ook medische en dus fysieke genocide te stoppen.”

Wishful thinking

Volgens Zondervan is het antwoord van de minister wishful thinking of een mateloos en onbegrijpelijk gebrek aan kennis, dat ver afstaat van de werkelijkheid en alle vergaarde bewijslast af. Opmerkelijk vindt zij wel dat zijn antwoord overeenstemt met de ontkenning van de Chinese Communistische Partij (CCP), dus de regering. “Dezelfde regering waarmee onze minister zaken doet.”

Wet

China Alarm stelt voor het probleem aan te pakken. “De Nederlandse burger moet ook eindelijk goed over dit onderwerp worden geïnformeerd. Door feitenkennis en door de dringend noodzakelijke wet tegen orgaantoerisme zo spoedig mogelijk in te voeren, zoals België per 1 juli 2019 deed, kunnen wij ervoor zorgen dat Nederlanders niet meer onbewust en ongewild medeschuldig kunnen worden aan moord in China. Zo kunnen wij ook bijdragen aan minder moorden. Aangezien niet alle transplantaties goed verlopen, komt het voor dat twee of meer mensen voor één rijk persoon die transplantatie behoeft, worden gedood.”

2 REACTIES

  1. Goed dat er hiervoor aandacht is! China Tribunaal dat in Londen plaatsvond concludeerde dat tot op de dag van vandaag op significante schaal Falun Gong (meditatie methode) beoefenaars worden vermoord voor hun organen en waarschijnlijk ook de hoofdbron vormen van orgaanvoorraad.

    In een recente telefoononderzoek tussen 26 dec 2019 en 15 jan 2020 gaf de Chinese chirurg nog aan dat de organen van Falun Gong beoefenaars komen en jong zijn. Hij vertelde zelfs ‘Indien je durft, kan je tegen die tijd … zolang je het durft te kijken…breng ik je naar de bedzijde en kan je zelf een kijkje nemen en met je eigen ogen zien dat de persoon in de 20 is.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.