Burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Werk en Inkomen Marijn van Ballegooijen blijken woensdag een geheim bezoek aan cateringbedrijf Kragtwijk Finest Food te hebben gebracht, waar Oekraïense medewerkers aan het werk zijn.

Gezien de krapte op de arbeidsmarkt, ook bij Kragtwijk, was het bedrijf meteen enthousiast en bereid vluchtelingen uit Oekraïne aan een baan te helpen.

Zestien

Inmiddels werken er zestien Oekraïense vluchtelingen bij Kragtwijk, naar volle tevredenheid van beide kanten. Het Werkplein AA van de gemeente speelt een rol bij het matchen van vluchtelingen met vacatures in de regio en organiseerde onder andere banenmarkten en bedrijfsbezoeken.

Kragtwijk stond ook onmiddellijk klaar om te helpen bij de opvang van vluchtelingen in Amstelveen. Zij verzorgden de eerste maand de catering in de gemeentelijke opvang in de hotels en leverden personeel om te helpen bij de uitgifte van maaltijden.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.