Schiphol startte vorige week een proef met extra schermen in de terminal die de actuele wachttijd aangeven tot de securitycontrole. Die zijn onderdeel van Actieplan Zomer 2022, waarin verbetering van de informatievoorziening aan passagiers is opgenomen.

De schermen staan in Vertrekhal 1 en komen binnenkort ook op andere plekken in de terminal. Zij zijn een aanvulling op de reguliere schermen bij de securitycontrole, waar Schiphol haar reizigers al informeerde over de actuele wachttijd. Door de nieuwe schermen zien ook de reizigers die in een langere rij staan de actuele wachttijd.

“Niet weten hoe lang je in de rij staat en de angst om je vlucht te missen, behoren tot de vervelendste onzekerheden die je hebt als reiziger op een luchthaven”, zegt directeur Patricia Vitalis van Airport Operations bij Amsterdam Airport Schiphol. “Het zijn begrijpelijkerwijs ook de meest gestelde vragen. Met deze schermen willen we reizigers meer zekerheid bieden als ze in de rij zullen staan.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.