Het gezelschap De Toneelmakerij komt zondag 4 oktober (15.00 uur) met de bekroonde jeugdvoorstelling voor iedereen van zeven jaar en ouder De Tantes naar Schouwburg Amstelveen.

De Tantes. Foto: Jan Hoek

Het draait allemaal om Joris, die in een verlaten visrestaurant woont. Alleen, want hij heeft geen ouders meer. Hij maakt zijn bed niet op, drinkt vijf liter cola per dag en leest de hele dag stripboeken. Tot op een dag zijn drie tantes komen binnenvallen. Zij bezetten zijn huis, want ze hebben grootse plannen: het familierestaurant gaat weer open. Maar Joris geeft zich niet zo snel gewonnen en gelukkig komt er hulp uit onverwachte hoek. Zodra de tantes lucht krijgen van de indringer, ontspint zich een strijd met hete pepers, perfecte vermommingen en omkoperij.

Première Vera Mann
Wat gebeurt er met een klein verlegen meisje uit Vlaanderen, kleindochter van een Poolse mijnwerker, als ze verliefd wordt op Chopin? Door wie is ze beïnvloed en waarom gaat ze zingen? Vera Mann neemt het publiek op woensdag 7 oktober om 20.00 uur (foto boven) mee op een ontroerende en muzikale reis mee met verhalen over een vrouwenleven en het leven voor het theater. Een persoonlijk, kwetsbaar en af en toe hilarisch verhaal over toevallige ontmoetingen, familiegeheimen en liefdesperikelen. Vera wordt begeleid door twee fantastische muzikanten: pianist Ed Boekee en Diederick Ensink als multi-instrumentalist. Goesting een allesomvattend woord. Goesting om te zingen, om te spelen, om verhalen te vertellen en vooral heel veel Goesting in het leven zoals het zich aandient.

Theateragenda
Zaterdag 3 oktober spelen Wart Kamps en Stephanie Lourier de onheilssatire Het is maar een Peepshow, op zondag 4 oktober staat de voorstelling De Tantes (7+) van De Toneelmakerij op het podium. Op woensdag 7 oktober is de premiere van de One-Mann-Show Goesting van Vera Mann.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.