Stichting Jan van der Togt, achter het Amstelveense museum JAN, Stichting Forteiland Pampus en de Weesper Tennisclub kunnen aan de slag met het plaatsen van zonnepanelen op hun dak.

Het is de uitkomst van de actie ‘Verduurzamen van maatschappelijke gebouwen’, waarbij leden van de coöperatieve Rabobank in de Metropoolregio Amsterdam konden stemmen op scholen, bibliotheken theaters en buurthuizen. De gebouwen met de meeste stemmen krijgen tot vijftig procent korting op de aanschaf en installatie van zonnepanelen.

 Samen

“Samen verduurzamen we maatschappelijke gebouwen en verlagen we de energierekening”, zegt de Rabobank. Woensdag overhandigden directeur Ugur Pekdemir van Rabobank Amstel en Vecht en Bas Zwart (lid ledenraad Rabobank Amstel en Vecht) een cheque voor een bijdrage van 50% van het aanschafbedrag van zonnepanelen (max. € 21.000,00). Directeur Marieke Uildriks van Museum JAN, nam die met plezier in ontvangst. “Wij zijn onze bedrijfspartner Rabobank Amstel en Vecht zeer dankbaar voor het mogelijk maken van deze waardevolle investering”, zei ze. Museum JAN wil volgens haar graag verduurzamen en plaatsen van zonnepanelen van SolarNRG op het dak ziet zij fantastische stap. “Natuurlijk willen we alle mensen die op Museum JAN hebben gestemd heel hartelijk bedanken. Mede dankzij hen maakt het museum zich op voor een groene toekomst.”

 Metropool

Juist in deze tijden van stijgende energie- en gasprijzen is het baar de mening van de Rabobank belangrijk gebouwen in de Metropoolregio Amsterdam te verduurzamen. De bank denkt biet alleen aan eigen huizen of een bedrijfspanden, maar ook aan de verduurzaming van de school, sportvereniging, bibliotheek of het theater. ‘Al het geld dat zij kunnen besparen op de energierekening kunnen ze weer investeren in hun gemeenschap. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe speeltoestellen, boeken of sportvelden. Daarom investeert Rabobank een deel van haar coöperatief dividend, een fonds om de regio’s te versterken, in het verduurzamen van deze maatschappelijke gebouwen.’

Leefbaar

Pekdemir ging langs bij de winnende partijen. “Stichtingen en verenigingen maken een buurt leefbaar en dragen bij aan het woongeluk van iedereen. Het is van groot belang dat we juist ook deze gebouwen klaar maken voor de toekomst. Met deze zonnepanelen helpen we maatschappelijke organisaties hun energierekening te verlagen,” zegt hij. In de periode van 28 februari tot 31 maart hebben 6000 Rabobankleden hun stem uitgebracht. Uiteraard gaat Rabobank ook samen met de scholen, clubhuizen, bibliotheken en theaters die niet gewonnen hebben kijken hoe ook deze organisaties geholpen kunnen worden hun gebouwen te verduurzamen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.