Sinds donderdag is GGD-vaccinatie-locatie aan de Bovenkerkenweg 4 ook testlocatie. De GGD Amsterdam heeft dus een nieuwe testlocatie in Amstelveen.

Die is geopend van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 15.00 uur. Iedereen die hiervoor in aanmerking komt kan zich hier gratis met en zonder afspraak laten testen op het coronavirus.

Zelftest

Sinds 11 april volstaat overigens een zelftest bij klachten die kunnen wijzen op besmetting met het coronavirus. Na een positieve zelftest is er geen hertest bij de GGD meer nodig. Voor een aantal doelgroepen blijft het advies om bij klachten wel een PCR test te doen bij een GGD locatie. Dit geldt voor zorgmedewerkers, bewoners van een verzorgings- of verpleeghuis, bezoekers van een dagbesteding (men is boven de 70 jaar of u heeft een ernstige afweerstoornis), iedereen die geen zelftest kan doen (ook niet met hulp) en wanneer men een herstelbewijs nodig heeft.

Met deze nieuwe testlocatie wordt het voor de inwoners van Amstelveen en de buurgemeenten zo makkelijk mogelijk gemaakt zich te laten testen op het coronavirus. Parkeren bij de locatie is gratis.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.