‘Een extra steun in de rug’, noemt de voorzitter Friso van der Mar van de Cobra Business Club de bijdrage van €50.000 aan het museum. ‘Zoals we allemaal weten heeft de cultuursector het zwaar en is het fijn dat wij een bijdrage kunnen leveren aan de spannende plannen die het museum heeft’.

Elk jaar doneert de club 25.000 euro aan het museum. Dit jaar werd dat bedrag dus  verdubbeld in verband met corona.

Programma
Het Cobra Museum heeft voor komend voorjaar een de tentoonstellingen ‘Korda: Cuba, Che, Glamour’ (opent 17 maart) en ‘Het andere verhaal’ (opent 14 april) over Marokkaans Modernisme van 1956 tot nu geprogrammeerd. Beide tentoonstellingen bieden nieuwe perspectieven op moderne en hedendaagse kunst vanuit een niet-Westers oogpunt en vertellen verhalen die niet eerder in Nederland zijn verteld. Dat is in de lijn van het Cobra-gedachtengoed, zegt het museum. ‘Niet enkel gericht op beeldende kunst. Het museum zal daarom niet alleen inzetten op de tentoonstelling zelf, maar ook op programmering daar omheen.’

Veelzijdig

Volgens directeur Stefan van Raay wil het museum dit jaar een veelzijdig activiteitenprogramma uitrollen voor zijn bezoekers in de breedste zin en speciaal voor de inwoners van Amstelveen. “De genereuze bijdrage van de Businessclub gaan we hier gedeeltelijk voor inzetten. Zo zijn we bezig met de verdere ontwikkeling van de Cobra Academy, speciaal gericht op jongeren. Ook zetten we steeds meer in op langdurige samenwerkingen met andere creatieve ondernemers uit Amstelveen en omgeving. Daar komen ontzettend leuke ideeën uit rollen, die we graag realiseren.”

Van Raay vindt dat de Cobra Business Club niet alleen in de vorm van deze gift het museum steunt, maar ook via alle expertise waar het gebruik van mag maken. “Ook zijn de businessclub-leden fantastische ambassadeurs van het museum, die het Cobra Museum in hun eigen kanalen promoten. We kijken er dan ook ontzettend naar uit om onze leden weer in het museum te ontvangen.”

1 COMMENT

  1. De leden van de businessclub moeten wel echte kunstfanaten zijn of anderszins er iets voor terug zien als je 50 mille in een bodemloze put stort. Respect.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.